IBM Systems

Hur får du fart på dina lagringssystem?

Share this post:

Pekko_Päivärinta_IBM

Nordic Storage Sales Manager, IBM

Något av det bästa med att arbeta på ett företag som IBM är att det är en världsomspännande organisation, med experter som arbetar i öst och väst, norr och söder.

I en sådan miljö talas det hundratals olika varianter av engelska som jag får höra när jag kommunicerar med andra delar av världen. Och tvärtom förstås – de som talar med mig måste kunna förstå även om jag talar engelska med viss brytning. Den kallas ”rally-engelska”. Man brukar säga att finska är ett av de svåraste språken att lära sig för engelsktalande, eftersom det inte är besläktat med vare sig latinska eller germanska språk. Det är bakgrunden till begreppet ”finsk rally-engelska”.

Det finns en lång rad finska stjärnor inom motorsporten. Vi har varit framträdande i olika klasser, men särskilt i rally och Formel 1. När du surfar på nätet nästa gång kan du göra en snabb sökning på Marcus Grönholm (framgångsrik rallyförare), Mika Häkkinen (Formel 1) eller kanske Kimi Räikkönen (Formel 1 även han). De är helt fantastiska bakom ratten, men några av intervjuerna är också väldigt roliga. Jag tänker inte försöka förklara. Titta själv så förstår du innebörden av uttrycket ”rally-engelska”!

Tveka inte om du någon gång får chansen att åka med i en rallybil med en professionell förare. Hur snabbt det verkligen går är något som är väldigt svårt att föreställa sig tills du upplever det på riktigt. Jag fick chans att göra det på en särskild bana som är den enda platsen i södra Finland där körning med VM-rallybilar tillåts. Känslan när bilen går i över 100 km/h och man inte har en aning om vad som väntar bakom nästa backkrön är helt otrolig. Kommer vägen att fortsätta rakt fram eller svänger den vänster eller höger? Det visste som tur var föraren. Det är väldigt svårt att förklara hur det känns, så jag rekommenderar dig att prova om du får chansen.

Det liknar när jag ska berätta för olika kunder om IBM FlashSystem och hur snabbt det är. Och hur mycket det kan påverka applikationsprestandan totalt sett. Presentationer och översikter gör inte rättvisa åt IBM FlashSystem. Vid en presentation framstår det lätt som bara ännu ett av alla SSD-lagringssystem på marknaden. Faktum är att det ligger långt före konkurrenternas produkter och påverkar applikationer dramatiskt. Det måste upplevas och kännas.

De flesta befintliga IBM Spectrum Virtualize-kunder (SVC och Storwize) kan använda sig av vDisk-spegling och testet blir därmed riskfritt och helt utan nedtid. För kunder som inte har SVC eller Storwize finns det andra alternativ för att testa IBM FlashSystem, men jag rekommenderar alltid att testa med egna data om det finns möjlighet. Förlita dig inte bara på siffror i reklambroschyrerna eller på syntetiska testverktyg.

Kontakta mig eller din lokala IBM-representant om du vill ha en FlashSystem-demoenhet, så hjälper vi dig att se vad som passar bäst.

Då kan du också lämna de gamla konstruktionsmetoderna bakom dig. Det är så du får fart på dina lagringssystem.

Vänliga hälsningar
Pekko Päivärinta
Storage Sales Manager, Nordics

IBM Systems
Tietokuja 2, 00330 Helsinki, Finland
tel +358 50 311 2537
pekko.paivarinta@fi.ibm.com

More stories

Vad betyder egentligen IT-branschens snackisar?

IT-branschen är som vi alla vet en snabb och föränderlig bransch. Nya produkter lanseras nästan varje månad från försäljare inom programvara, hårdvara, tjänster, moln, med mera. Alla försäljare älskar att slänga ur sig trendord för att bygga upp nästa stora hype. Men vad handlar allt detta om egentligen? När jag började skriva den här bloggposten […]

Läs mer

För förändring utan driftstopp

Morgondagens vinnande biltillverkare blir inte den som tillverkar bästa bilen utan företaget med den bästa digitala plattformen. Liknande insikter finns på flera håll, bland annat inom detaljhandeln, vården och den finansiella sektorn. Många har börjat tänka i nya banor kring investeringar i kanaler som förbättrar kundupplevelse och lojalitet. Oavsett affärsområde pågår marknadsförändringar (eller störningar som […]

Läs mer

En värld där du inte behöver vänta

– Att vänta eller att inte vänta … Det här är en parafras på ett citat från William Shakespeares Hamlet: ”Att vara eller inte vara”. Att vänta är en källa till irritation för många. Ibland även för mig. Om man ser det ur ett företagsperspektiv är det viktigt att få information snabbt, att inte behöva […]

Läs mer