Molntjänster

Cloud – en barnlek

Share this post:

”Jag hamnar sällan dit jag ville, men jag kommer nästan alltid dit jag behöver.” (Citat: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams.)

Det finns idag fler än 18 miljoner utvecklare som nu med allt större hastighet, och tillsammans, hjälper till att digitalisera och transformera vår värld in i framtiden. (Jag ryser av välbehag och förväntan!) IBM Bluemix spelar redan en allt större roll för att det här ska kunna hända, och redan händer.

bluemix-banner-300x250.jpgJag hoppas och antar att du redan har hört talas om IBM Bluemix, en molnbaserad plattformstjänst (PaaS) som kombinerar mer än 100 molnbaserade utvecklingsverktyg från IBM och våra partners och som utgör hjärtat (eller ska jag kanske beskriva det som själen månne? Eller varför inte ryggraden? Äsch, jag tror du fattar) i det som vi kallar ett “Cloud Ecosystem”. Detta ”Cloud Ecosystem” är en digital gemenskap vilken möjliggör samarbete mellan utvecklarna och skapar grunden för den innovation som krävs för framtidsutvecklingen.

I Bluemix hittar du förpaketerad kod för massor av olika ändamål, självklart ingår Social, Mobile, Analytics och Security plus mycket annat. Allt det här tillgängligt och enkelt för utvecklare att använda.

Här kan du se en kort film där Espotel använder Bluemix för att skapa nya funktioner (Länk Youtube)

Fler och fler ansluter till Bluemix plattformen, bland annat finns det ett flertal universitet anslutna. Vi anordnar också Hackathons och andra initiativ – vad/vilken är framtidens killer-app? Att det här också har fört oss in i världen av start-ups är förstås också spännande, här tillhandahåller vi teknik och expertis, men inte minst viktigt banar vi också vägen till den internationella scenen där kunder, leverantörer och investerare finns.

När jag var liten lekte jag, som de flesta andra jag känner, med Lego. En genial leksak, standardiserad och med oändliga möjligheter i stort sett busenkel att hantera. Likheten med Bluemix är slående, så slående att kollegor till mig har låtit både dagisbarn(!) och skolbarn testa att använda Bluemix.  Barnen fattade mycket snabbt vad man skulle kunna göra och byggde funktioner som skickade meddelanden till överraskade lärares mobiltelefoner.

Så om du ännu inte tittat på Bluemix ännu är det hög tid att du gör det och ansluter till vårt ekosystem. Sverige och Norden behöver all innovativ kraft som finns för att fortsätta vår samhällsutveckling och digitala transformation.

Och inte minst, tänk att utvecklingen har nått så långt att det är en ren barnlek! 😉

Monica Claesson Executive Consultant, Cloud IBM

Och du, du har väl säkrat din plats till årets Business Connect event i Stockholm 19 oktober? Förra året blev det fullbokat!

More stories

Kunskap är hårdvaluta när vi stöttar Sveriges entreprenörer

Att jobba med entreprenörer handlar om att finnas där för dem och bidra med kunskap. Kunskap som hjälper entreprenörerna att lyckas med sitt företagande. Vi pratar alltså om att bistå med kunskap, erfarenhet, tips och handfasta råd inom allt från affärsmodell, hur man beskriver sitt erbjudande, vilka kundsegment som är viktiga, hur man tänker ta […]

Läs mer

Mikrotjänster till din tjänst, för ökad innovationstakt och flexibilitet – del 2 av 2

Jag har tidigare skrivit här på THINK-bloggen om mikrotjänster ( ”Mikrotjänster till din tjänst – del 1 av 2”) , och dess huvudsakliga fördelar: kontinuerlig leverans och distribution av tjänster, skalbarhet och ökad kvalitet. En våra kunder här i Norden, som har sett mätbara fördelar av att modernisera sina applikationer och gå över till en […]

Läs mer

Öppen källkod – ett grundläggande fundament i IBMs strategi och lösningar

Skriven i ljuset av IBMs Red Hat köp och med inspiration av Chris Ferris, CTO för IBM Open Technology. IBM har under hela min 24-åriga karriär betraktats som en viktig del av öppen-källkod-kollektivet (open source), både som ledare och medverkande. Utmaningen är att denna syn framför allt delas av öppen-källkod-kollektivet, men i en mycket liten […]

Läs mer