IBM i Sverige

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Share this post:

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet.

Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM.

Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: dels som nordisk ledare för avdelningen ”customer transformation”, och dels är han ansvarig för våra hållbarhets-erbjudanden här i Sverige. Han förklarar att målet med hans jobb är att hjälpa organisationer att hitta sätt att förbättra sig på:

“Mina kunder vill öka värdet de levererar till sina kunder, och använda digitalisering för att öka takten i omställningen till en hållbar värld.” Här kan du läsa mer om våra lösningar för hållbarhet.

Den mest motiverande delen av hans jobb är att få använda kreativitet för att lösa komplexa problem och tackla svåra utmaningar. Det är inte konstigt att Fredrik värderar IBM:s stora intellektuella kapital och satsningar på forskning och utveckling högt. Han uppskattar också att kulturen är inkluderande och välkomnar mångfald, och hjälpsamheten som han också tycker karaktäriserar organisationen:

“Jag har dedikerade och hjälpsamma kollegor som är oerhört skickliga på vad de gör – det gör mig väldigt glad och tacksam!”

På fritiden uppskattar Fredrik att spendera tid med familj och vänner, samt en god bok. Dessutom ladder han batterierna med utomhusaktiviteter – helst riktigt nära vatten.

#peopleatibmsweden  #proudIBMer

Nyfiken på IBM? Välkommen att kika på våra lediga tjänster:  https://www.ibm.com/employment/

Vi på IBM i Sverige, Fredrik Alpen

Kommunikationsexpert

More IBM i Sverige stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer