IBM Systems

För förändring utan driftstopp

Share this post:

Morgondagens vinnande biltillverkare blir inte den som tillverkar bästa bilen utan företaget med den bästa digitala plattformen. Liknande insikter finns på flera håll, bland annat inom detaljhandeln, vården och den finansiella sektorn. Många har börjat tänka i nya banor kring investeringar i kanaler som förbättrar kundupplevelse och lojalitet.

Oavsett affärsområde pågår marknadsförändringar (eller störningar som många kallar det) som kan utgöra stor affärsutmaning. Tänk dig om vi kunde göra som fjärilarna och stoppa larvens metamorfos utan några andra skyldigheter till livet förutom själva förändringen. Tyvärr kan vi inte bara släppa gammal IT-struktur från ena dagen till nästa. För att överleva måste vi, likt larven som blir en fjäril, förändra oss samtidigt som vi levererar solida ekonomiska resultat och konstant värde till våra intressenter. Kort sagt: Vi måste kunna förändra oss utan driftstopp.

Många företag lägger huvuddelen av sin IT-budget på support av äldre system och har knappt kvar någonting till utveckling. Det är olyckligt. För att klara det som kallas ”den nya generationens workload” måste den befintliga IT-infrastrukturen optimeras. Från ett lagringsperspektiv ser det ut så här:

  1. Traditionell arbetsbelastning

    Ett äldre system har byggts för att hålla, inte för förändring. Fokus bör vara att optimera befintlig infrastruktur snarare än att omedelbart ersätta den. Du kanske vill öka hastigheten med hjälp av flashlagring där det är vettigt och virtualisera all lagring till separata applikationer/servrar från förvaring, underlätta hantering och maximera tillgängligheten? Du kör säkert redan en del av din konfiguration i molnet. Se då till att allt du gör fungerar i en hybridmiljö, eftersom du fortfarande har system som finns fysiskt på kontoret för en lång tid framöver.

  2. Den nya generationens arbetsbelastning

    Ett nytt system är gjort för snabb och oändlig förvandling. Systemet kommer att kräva lösningar som har optimerats för hastighet, flexibilitet, smidighet och extrem skalbarhet. Den traditionella IT-infrastrukturen är helt enkelt inte kapabel att hantera detta. Den nya generationens arbetsbelastning körs vanligtvis på någon form av grundläggande maskinvara i en utbyggbar miljö och den huvudsakliga utmaningen är att säkerställa att du alltid har en optimal kombination av jobb och underliggande server- och lagringsplattformar. På grund av den stora mängden data är det bästa om detta sker automatiskt. Arbetsflödeshantering, fullständig rörlighet för applikationer, automatisk balansering av arbetsbelastning, inbyggda analyser i lagringsprogrammen är några av de trender och krav du bör vara uppmärksam på. Vanligtvis körs allt  i en hybridmiljö.

För den traditionella miljön behöver du fortfarande flash och annan maskinvara, men det är i själva verket programvaran som är den stora skillnaden. Programvara kan köras på valfri maskinvara.

Under det senaste årtiondet har IBM gjort betydande investeringar i Software Defined Storage (& Computing). Med Spectrum Software Suite har IBM fått flera erkännanden, att vi är bättre positionerade än någon annan leverantör när det gäller att underlätta omvandlingen. Sedan lanseringen har produktfamiljen fått ett flertal priser och utnämnts som ”ledare” av flera av de stora lagringsindustri- och analytikerföretag.

Faktum är att nästan 80 nya kunder varje vecka väljer IBM Spectrum Storage. Just nu använder 87 av företagen på Fortune Global 100-listan våra lagringslösningar. Läs mer på vår webbplats om Spectrum Storage.

Hör gärna av dig om du vill du veta vad vi kan göra för ditt företag!

/Cai Alfven
Manager Technical Sales, IBM Systems Nordic

 

 

 

 

 

 

 

 

More IBM Systems stories

Tack för en fin dag – IBM Partner Ecosystem Day

Det har gått knappt ett år sen vi sågs på Färgfabriken i strålande sol för IBM  BP Summit 2018. I en tid med snabba förändringar, nya aktörer, nya ekosystem och nya typer partnerskap tyckte vi att det passade att byta namn på årets event till IBM Partner Ecosystem Day. För att kunna sticka ut i […]

Läs mer

Tjejer + teknik = sant!

Andelen kvinnor som antas till ingenjörsprogrammen ligger mellan 25 och 30 procent. Som jämförelse är andelen kvinnor 51 procent på utbildningarna till civilekonom, 54 procent till läkare och 57 till jurist. Hur kommer det sig egentligen att färre tjejer än killar väljer tekniska program både på gymnasiet och högskolan? Den här frågan diskuterade jag med […]

Läs mer

Dina digitala superkrafter behövs – för att hjälpa medmänniskor efter katastrofer

Vaknar upp kall och stel. Bädden är inte mycket mer än en filt på marken och den svala morgonluften kyler. Kroppen är stel och huvudet snurrar. Strupen svider av torrhet och magen knyter sig av hunger. Vart är jag? Vad gör jag nu? Allt som en gång fanns är nu förlorat och kvar finns inget […]

Läs mer