IBM Systems

För förändring utan driftstopp

Share this post:

Morgondagens vinnande biltillverkare blir inte den som tillverkar bästa bilen utan företaget med den bästa digitala plattformen. Liknande insikter finns på flera håll, bland annat inom detaljhandeln, vården och den finansiella sektorn. Många har börjat tänka i nya banor kring investeringar i kanaler som förbättrar kundupplevelse och lojalitet.

Oavsett affärsområde pågår marknadsförändringar (eller störningar som många kallar det) som kan utgöra stor affärsutmaning. Tänk dig om vi kunde göra som fjärilarna och stoppa larvens metamorfos utan några andra skyldigheter till livet förutom själva förändringen. Tyvärr kan vi inte bara släppa gammal IT-struktur från ena dagen till nästa. För att överleva måste vi, likt larven som blir en fjäril, förändra oss samtidigt som vi levererar solida ekonomiska resultat och konstant värde till våra intressenter. Kort sagt: Vi måste kunna förändra oss utan driftstopp.

Många företag lägger huvuddelen av sin IT-budget på support av äldre system och har knappt kvar någonting till utveckling. Det är olyckligt. För att klara det som kallas ”den nya generationens workload” måste den befintliga IT-infrastrukturen optimeras. Från ett lagringsperspektiv ser det ut så här:

  1. Traditionell arbetsbelastning

    Ett äldre system har byggts för att hålla, inte för förändring. Fokus bör vara att optimera befintlig infrastruktur snarare än att omedelbart ersätta den. Du kanske vill öka hastigheten med hjälp av flashlagring där det är vettigt och virtualisera all lagring till separata applikationer/servrar från förvaring, underlätta hantering och maximera tillgängligheten? Du kör säkert redan en del av din konfiguration i molnet. Se då till att allt du gör fungerar i en hybridmiljö, eftersom du fortfarande har system som finns fysiskt på kontoret för en lång tid framöver.

  2. Den nya generationens arbetsbelastning

    Ett nytt system är gjort för snabb och oändlig förvandling. Systemet kommer att kräva lösningar som har optimerats för hastighet, flexibilitet, smidighet och extrem skalbarhet. Den traditionella IT-infrastrukturen är helt enkelt inte kapabel att hantera detta. Den nya generationens arbetsbelastning körs vanligtvis på någon form av grundläggande maskinvara i en utbyggbar miljö och den huvudsakliga utmaningen är att säkerställa att du alltid har en optimal kombination av jobb och underliggande server- och lagringsplattformar. På grund av den stora mängden data är det bästa om detta sker automatiskt. Arbetsflödeshantering, fullständig rörlighet för applikationer, automatisk balansering av arbetsbelastning, inbyggda analyser i lagringsprogrammen är några av de trender och krav du bör vara uppmärksam på. Vanligtvis körs allt  i en hybridmiljö.

För den traditionella miljön behöver du fortfarande flash och annan maskinvara, men det är i själva verket programvaran som är den stora skillnaden. Programvara kan köras på valfri maskinvara.

Under det senaste årtiondet har IBM gjort betydande investeringar i Software Defined Storage (& Computing). Med Spectrum Software Suite har IBM fått flera erkännanden, att vi är bättre positionerade än någon annan leverantör när det gäller att underlätta omvandlingen. Sedan lanseringen har produktfamiljen fått ett flertal priser och utnämnts som ”ledare” av flera av de stora lagringsindustri- och analytikerföretag.

Faktum är att nästan 80 nya kunder varje vecka väljer IBM Spectrum Storage. Just nu använder 87 av företagen på Fortune Global 100-listan våra lagringslösningar. Läs mer på vår webbplats om Spectrum Storage.

Hör gärna av dig om du vill du veta vad vi kan göra för ditt företag!

/Cai Alfven
Manager Technical Sales, IBM Systems Nordic

 

 

 

 

 

 

 

 

More IBM Systems stories

IBM på Almedalen 2019

Vi är övertygade om att möten och samtal under #Almedalen kommer att leda till nya sätt att ta tillvara på de möjligheter som digitaliseringen öppnar för oss – exempelvis att vi på nationell nivå kan använda och dela värdefulla resurser som patientrapporterade data, hälsodata i befolkningsregister, kvalitetsregister och biobanker. Det här skulle kunna hjälpa oss […]

Läs mer

Att få något gjort

Vad innebär det att få något gjort? Det finns väldigt många tänkbara svar på detta, oavsett om det är en privatperson, en förening, ett företag eller en offentlig organsation som ställer sig frågan. Svaret påverkas såklart också av om vederbörande har en stor och näraliggande utmaning att ta tag i eller inte. En bra början […]

Läs mer

De kapade min identitet, och jag vågade inte berätta för mamma och pappa

Det räcker nu. Hoten blir fler och knepigare. Vi behöver hjälpa våra ungdomar att förstå hur man kan skydda sig online. ”Leo, 13, fick sin identitet kapad när han spelade Fortnite. Mot att han skickade nakenbilder skulle han få tillbaka sitt konto”. ”Personers identitet kapas på Facebook och bedragaren använder sedan den kapade identiteten för […]

Läs mer