Innovation

Curiousity marketing – det är mitt tips!

Share this post:

Hanna Lye, Marknadschef Software Group, IBM Svenska AB

Hanna Lye, Marknadschef
Software Group, IBM Svenska AB

Jag har jobbat med marknadsföring i snart 10 år. Det har varit en helt fantastisk resa. Det är svårt att se, när man är mitt i det, hur mycket som verkligen hänt och förändrats under den här tiden – ja, inom många områden, så klart, men verkligen inom marknadsområdet. Hela utvecklingen med det mobila, hur vi har anammat och lärt oss utnyttja sociala medier, och hela sök-, besluts- och köpbeteendet som förändrats – och hur detta har integrerats och påverkat vår kommunikation och marknadsföring.

Och det är ju långt ifrån slut ännu. Jag vågar säga att marknadsföringen står inför ett reellt paradigmskifte. Med de mobila och digital förändringarna som verkligen ångar fram, krävs att vi har en mycket mer ingående kännedom om våra kunder, vilka de är, vilka behov de har och hur de vill interagera med oss och andra företag. Det krävs också helt nya verktyg och samarbetspartners. För mig som gillar förändring och att lära mig nya saker är detta naturligtvis otroligt spännande. Jag får en chans, efter en ganska lång yrkeskarriär, att lära mig nytt så gott som varje dag. And I love it!

Skulle jag lyfta fram en egenskap som jag verkligen har och har haft riktig nytta av så är det min nyfikenhet. Jag tycker IBMs CEO, Ginni Rometty, har sagt det så bra: “The most important thing for any of us to be in our jobs is curious.”

Det är så rätt. Är vi nyfikna bejakar vi att det är stora förändringar och mycket nytt på gång – och då blir det också mycket lättare att lära och utvecklas. Jag sporras ofta av andra nyfikna och ser därför mycket fram emot att på vårt stora event, Business Connect, 7 oktober på Waterfront i Stockholm, få suga i mig massa inspiration och nya insikter, bland annat, av två marknadsförare som varit så nyfikna på förändring att de inte bara varit med utan också drivit förändring inom sina områden:

Dimitri Maex, från den digitala byrån OgilvyOne. Han har stor erfarenhet av att driva och förändra marknadsföringen efter nya förutsättningar. Han har också skrivit boken ”Sexy little numbers” som ger tips och råd kring hur du kan utnyttja den information om dina kunder som du redan har tillgång till för att bättre förstå vem du pratar med och vilka preferenser de har.

Matthew Candy arbetar på IBM Interactive Experience, en digital byrå inom IBM, som specialiserat sig på att transformera marknadsföring och utveckla nya kundinteraktioner.  Om du också är nyfiken på vad morgondagens marknadsföring kan vara och göra, så skulle det vara superkul om vi kunde ses på Business Connect. Jag kan lova dig att det kommer en hel rad andra nyfikna marknadsförare för spännande diskussioner och möten.

Då säger vi det!

More stories

Design Thinking är en process för att ta sig framåt

Ideér kommer inte från ingenstans. Design Thinking är en process för att ta sig framåt, oavsett om man har  – eller inte har  – idéer. Från inga idéer till många idéer, och från många idéer till den ”rätta” idén. ”Design Thinking” har fått mycket uppmärksamhet de senaste tio åren eller så, men det är inget […]

Läs mer

Det femte paradigmet

“Hittat tio tusen sätt som inte fungerar? Det håller inte idag, Thomas.”  Thomas Alva Edison tillskrivs ibland ett citat om att han inte misslyckats, bara provat tio tusen sätt som inte fungerar. Om han är korrekt citerad tycks osäkert, men en sak är säker: med miljoner, miljarder eller fler möjliga vägar att pröva går det […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer