Innovation

Vi vill ge dig inspiration i en ny digital era

Share this post:

Mirva Antila, Director Software Group, IBM Svenska AB

Mirva Antila,
Director Software Group,
IBM Svenska AB

Jag har i mitt arbete här på IBM och nu som chef över IBM Software Group träffat mängder av företag som är i olika faser eller går igenom olika utmaningar eller möjligheter. Det är otroligt spännande och lärorikt att ta del av hur olika de tacklar förändringar på en marknad eller i omvärlden. Jag tror att en av de viktigaste egenskaper för såväl individer som företag och organisationer kommer att vara förmågan att hantera förändring.

IBMs grundare, Thomas J. Watson, lär ha sagt något väldigt klokt, kring en inställning som han tyckte var viktig då – och som jag tror är avgörande idag:

“Every time we’ve moved ahead in IBM, it was because someone was willing to take a chance, put his head on the block, and try something new.”

 

För att ytterligare kunna inspirera och motivera förändring i en digital era har vi skapat Business Connect, en dag som ger dig intressanta och spännande talare och presentationer som ger nya perspektiv, ifrågasätter det traditionella och även ger exempel på hur de har anammat och hittat möjligheterna i en ny smart verklighet. Vi har satt samman ett program som passar dig som jobbar med verksamhetsutveckling eller på IT-, personal- eller marknadsavdelningen.

Med oss under dagen har vi bland annat:

Darja Isaksson, som är en framgångsrik entreprenör och driver den digitala byrån Ziggy Creative Colony. Hon har inte bara själv skapat en digital affär utan hjälper också andra att realisera sina digitala möjligheter.

Stefan Hyttfors, som är en uppskattad talare. Han brinner för affärsutveckling och ledarskap och han får dig garanterat att se nya hot, möjligheter och inte minst behovet av ständig förändring

Teamet bakom Red Bulls Formel 1-satsning, som har använt digitala simuleringar och dataanalys i utvecklingen av F1-bilen RB9.

Under dagen kommer du att både berikas och sporras att fullt ut våga ta steget in i den nya digitala eran.

Förra året kallade vi vårt event Smarter Business, då kom över 1 000 deltagare. Du kan ta del av några av förra årets höjdpunkter här.

Boka/anmäl dig till Business Connect 7 oktober!

Mirva Antila,
Director Software Group, IBM Svenska AB

More stories

Design Thinking är en process för att ta sig framåt

Ideér kommer inte från ingenstans. Design Thinking är en process för att ta sig framåt, oavsett om man har  – eller inte har  – idéer. Från inga idéer till många idéer, och från många idéer till den ”rätta” idén. ”Design Thinking” har fått mycket uppmärksamhet de senaste tio åren eller så, men det är inget […]

Läs mer

Det femte paradigmet

“Hittat tio tusen sätt som inte fungerar? Det håller inte idag, Thomas.”  Thomas Alva Edison tillskrivs ibland ett citat om att han inte misslyckats, bara provat tio tusen sätt som inte fungerar. Om han är korrekt citerad tycks osäkert, men en sak är säker: med miljoner, miljarder eller fler möjliga vägar att pröva går det […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer