Smartare sjukvård & Life Science

IBM på Chalmers Initiativseminarium om Big Data, 25-26 mars 2014

Share this post:

Watson FoundationsBig Data: Från livsvetenskaper, humaniora, ingenjörsvetenskap, naturvetenskap och ekonomi.

Chalmers bjuder in till ett nu fullbokat initiativseminarium på temat Big Data  25-26 mars 2014. Seminariet kommer att erbjuda en inblick över en rad olika forskningsutmaningar med koppling till Big Data inom områden som livsvetenskaper, humaniora, ingenjörsvetenskap, naturvetenskap och ekonomi. Vid seminariet kommer du att få lyssna till framstående forskare såväl som representanter från industri och näringsliv.
Vi från IBM kommer givetvis också att vara på plats. Onsdag 26 mars, klockan 14.00 kommer Stephan Meyer, IBM, att presentera “Inside Watson™”. Fullständigt program och presentation av talare.
Du är välkommen att prata med mig och mina kollegor i utställningen så kan vi berätta mer om IBM Big Data och Analytisk plattform – numera känd som IBM Watson Foundations.

Analys som verktyg kommer att vara ett viktigt stöd i en effektivare vårdprocess. I montern kan du se en demo om hur den uppmärksammade superdatorn Watson kan utveckla framtidens hälso- och sjukvård som stöd för diagnos och val av behandlingsmetod. För mer information om Watson besök www.ibmwatson.com. Följ Watson på Facebook www.facebook.com/ibmwatson. Hashtag #IBMWatson i sociala medier.

För en detaljerad beskrivning av hur Watson fungerar, läs en specialutgåva, This is Watson, publicerad i IBM Journal of Research and Development. Länken tar dig till IEEE Xplore Digital Library, registrering och konto krävs för full tillgång.

Gillar du det här inlägget? Dela det då med dina vänner, gärna med hashtag #bigdatachalmers på Twitter.

Har du en åsikt? Lämna då gärna en kommentar.

/Torbjörn Hägglöf, IBM

More stories

KTH-studenter undersöker hur IT-lösningar ska kunna effektivisera sjukvården i Sverige.

Trycket på den svenska vården ökar i takt med att befolkningsmängden växer och att ett större antal människor blir äldre. Människor med kroniska sjukdomar får ständigt leva med sin åkomma varför det är av extra intresse att förbättra situationen för dessa. Dessutom går 80% av den totala budgeten i svenska vården till behandling av just […]

Läs mer

Från den första elektroniska patientjournalen till superdatorn i vården

För 53 år sedan skapade IBM den första elektroniska patientjournalen för Akrons barnsjukhus. Det var ett stort tekniskt utvecklingssteg på den tiden. Sedan dess har både sjukvården och IBM utvecklats, ofta hand-i-hand. Idag är vi på IBM inblandade i en rad spännande projekt, som att involvera superdatorn Watson i cancervård, att förbättra situationen för diabetespatienter […]

Läs mer

IBM på Chalmers Initiativseminarium om Big Data, 25-26 mars 2014

Big Data: Från livsvetenskaper, humaniora, ingenjörsvetenskap, naturvetenskap och ekonomi. Chalmers bjuder in till ett nu fullbokat initiativseminarium på temat Big Data  25-26 mars 2014. Seminariet kommer att erbjuda en inblick över en rad olika forskningsutmaningar med koppling till Big Data inom områden som livsvetenskaper, humaniora, ingenjörsvetenskap, naturvetenskap och ekonomi. Vid seminariet kommer du att få lyssna […]

Läs mer