Smartare byggnader

Smartare byggande. Direkt från verkligheten!

Share this post:

I byggindustrin hör det till vardagen att vänta. Vänta på material, vänta på kranar, vältar eller andra maskiner eller helt enkelt vänta på att teamet som jobbar med rördragning blir klara så att golvet kan läggas.
Inte så effektivt, eller hur?

Det finns mycket att göra.
Att tvingas vänta är ett exempel på improduktivitet i byggbranschen. Det finns fler. Sanningen är den att uppskattningsvis 30% av byggkostnaderna är svinn och improduktivitet av lite olika slag.
Men så behöver det inte vara! Med ett smartare byggande med IT-stöd för byggprocessen är det inte omöjligt att dramatiskt minska byggtiderna, att ha full kontroll på kostnader, tider och underhåll från start till mål.

Gatwick och annan verklighet
Att prata om att effektivisera, transformera, implementera och anpassa är en sak. Att göra det en annan. När vi på IBM har nöjet att onsdagen den 2 oktober stå som värd för höstens första BIM-lounge kommer därför agendan för kvällen att centreras kring ett antal verkliga byggprojekt, bl a flygplatsen Gatwick. Du får också lyssna på Doug Wood från IBM i USA, med ansvar för bl a integration av BIM-relaterad teknologi med IBM:s lösningar inom Bygg och Fastighet.
Låter det intressant tycker jag att du ska delta i nästa BIM-lounge som äger rum den 2 Oktober, kl 17:30 på Alströmergatan 20 i Stockholm. Du kan du anmäla dig här!

Jag kan utlova en mycket intressant kväll!

Försäjningschef Bank och Försäkring

More stories

Smartare byggande. Direkt från verkligheten!

I byggindustrin hör det till vardagen att vänta. Vänta på material, vänta på kranar, vältar eller andra maskiner eller helt enkelt vänta på att teamet som jobbar med rördragning blir klara så att golvet kan läggas. Inte så effektivt, eller hur? Det finns mycket att göra. Att tvingas vänta är ett exempel på improduktivitet i […]

Läs mer

Låt ett smartare byggande blomstra

Ett återkommande ämne och problemställning i nyhetsflödet i dag är bristen på bostad för Stockholms unga. – Hur ska det gå för alla de som vill flytta till en egen bostad inom en snar framtid för att kunna påbörja sina studier eller som vill inleda sin yrkeskarriär? Statistisk från statistiska centralbyrån visar på att byggandet […]

Läs mer