Innovation

Min idol Molnet

Share this post:

 ”Jag vet hur ni känner det, sa Zaphod. Jag är så fantastisk så att till och med jag själv blir blyg för att prata med mig.” (Citat: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams.)

Glädjen över att få arbeta med Cloud och se hur tjänsterna mer och mer omsätts i jordnära möjligheter, är så stor!

Cloud möjliggör innovation. ”Rethink IT, Reinvent Business” är mer aktuellt än någonsin. Många projekt och lösningar är ett resultat av tillgången till molntjänster och jag måste bara få dela med mig av några exempel:

Exempel 1: Interaktiv TV

TVn blir nästa applikationsplattform: IBM kommer att förse Philips Smart TV med internettjänster som kommer att förbättra interaktiviteten för miljoner tittare i mer än 30 Europeiska länder, möjliggörare: Cloud!

Exempel 2: Styra mitt hem

IBM samarbetar med Vodafone kring fjärrstyrning av hemelektronik. Molnet gör alltså att jag faktiskt kommer att kunna styra mitt hem genom t ex en smart telefon. Underbart för mig som är mörkrädd men snål. Att kunna tända lampor utan timer men precis innan jag kommer hem, att slippa programmera i förväg och istället kunna slå av och på olika hemmaprylar on demand, det är precis vad jag behöver!

Exempel 3: DevOps-stödet

DevOps realiseras! Med hjälp av molnet! (Och väldigt mycket med hjälp av produkterna från Rational och Tivoli.) Utvecklingsprojekt behöver leverera testade lösningar och driftsätta kod med högsta tänkbara kvalitet. Driftavdelningens krav på genomförda belastningstester i driftslik miljö måste tillmötesgås utan att försena och fördyra projekten. Det här och litet till föreläste jag om i förra veckan på ett IT-Governance event i Stockholm. Helt rätt i tiden då många just nu har stort tryck på sig att snabbare kunna leverera nya IT-funktioner till ett rimligt pris men med samma eller högre kvalitet. Spana efter DevOps-stödet från IBM.

Du har väl sett vårt prova-på-erbjudande?

Jag och mina kollegor jobbar för högtryck med att hjälpa till i olika Cloud-projekt, vilket är himla kul. Fler och fler vill pröva på olika tjänster och funderar på hur det kan passa in i just deras unika situation och leverans. Som en hjälp i det här arbetet har vi på IBM beslutat att erbjuda Cloud kostnadsfritt under en tid.  Kan du verkligen motstå det?

Förutom att träffas här hoppas jag att vi ses på Smarter Business den 10 oktober på Stockholm Waterfront. Du har väl anmält dig?

Cloud Advisor

More stories

Framtidens energisamhälle är redan här!

Dagens överflöd och acceleration av ny teknik möter klimatets panikbromsande kamp mot klockan. Det är i denna dystopiska korsning som vi hittar såväl förtvivlan, ignorans som domedagsprofetior. Men i denna korsning möter världens viktigaste problem också hopp, innovation och god energi. Det är inte motsatta poler eller från varsin kortsida, skrikandes på varandra, som vi […]

Läs mer

Design Thinking är en process för att ta sig framåt

Ideér kommer inte från ingenstans. Design Thinking är en process för att ta sig framåt, oavsett om man har  – eller inte har  – idéer. Från inga idéer till många idéer, och från många idéer till den ”rätta” idén. ”Design Thinking” har fått mycket uppmärksamhet de senaste tio åren eller så, men det är inget […]

Läs mer

Det femte paradigmet

“Hittat tio tusen sätt som inte fungerar? Det håller inte idag, Thomas.”  Thomas Alva Edison tillskrivs ibland ett citat om att han inte misslyckats, bara provat tio tusen sätt som inte fungerar. Om han är korrekt citerad tycks osäkert, men en sak är säker: med miljoner, miljarder eller fler möjliga vägar att pröva går det […]

Läs mer