IBM i Sverige

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Therese Svensson!

Share this post:

Säg hej till vår kollega Therese Svensson – en temperamentsfull, livsnjutande jämtlänning och data scientist!

Therese jobbar som teknisk specialist på området data och artificiell intelligens, på IBM i Kista. En vanlig vecka på jobbet förbereder och genomför hon demonstrationer av våra programvaror och håller presentationer om ämnena Data Science, artificiell intelligens och etik samt neurolingvistisk programmering.

Vägen till IBM gick via civilingenjörsutbildningen vid Uppsala universitet, där hon blev intresserad av statistik, modellering och informationsutvinning.

“Jag ville lära mig mer. IBM hade redan då ett tydligt fokus på Data Science – det lockade mig.”

Therese svarar också på tekniska frågor från våra kunder och partners, och lär sig hela tiden mer och mer om sina ämnen. Rollen passar henne som hand i handske:

“Att lära och att lära ut, att interagera med andra, det är vad som driver mig.”

Det är alltså helt logiskt att Therese lever efter det kinesiska ordspråket ”Fråga och verka dum, eller tig och förbli det”!

På fritiden hittar du troligen Therese ute i naturen, där hon fjällvandrar, paddlar kajak och åker skidor. Hon håller också sina språkkunskaper vid liv, och bloggar om sina favoritämnen här på THINK-bloggen.

Är du nyfiken på IBM och att jobba hos oss? Välkommen att kika in på https://www.ibm.com/employment/

#peopleatibmsweden #proudIBMer

Therese Svensson, IBM

Kommunikationsexpert

More IBM i Sverige stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer