IBM i Sverige

Vi på IBM i Sverige: möt Gunnar Mossberg

Share this post:

Säg hej till Gunnar Mossberg – en Färingsöbo, fritidspolitiker och teknikälskande IBM-kollega!

Gunnar arbetar på vårt client center i Kista, där han hjälper affärspartners till IBM att testa, demonstrera och använda teknik i kundmöten. Dessutom filmar och strömmar han kundevent och är ansvarig för att all IT- och AV-utrustning fungerar. Ingen dag är den andra lik  – och det passsar Gunnar. Han säger att det var ödet som ledde honom till IBM, för 15 år sedan.

“Jag hade gjort två examensarbeten på IBM, och när jag flera år senare sökte nytt jobb, blev jag kallad till intervju för två olika jobb på IBM. Det slutade med att jag blev anställd som säljare av tjänster för driftsäkerhet.

Gunnar uppskattar kulturen på IBM, som han beskriver som öppen, etisk och hjälpsam. Det som motiverar honom i jobbet är mötena med andra människor, något han blivit tydligt påmind om under det senaste året.

“Jag är nyfiken och gillar att lyssna på och prata med andra människor, det ger mig energi. Digitala möten ger dock inte riktigt den där energiboosten som jag behöver – men förhoppningsvis går vi mot bättre tider med fler fysiska möten senare i år.”

När han inte jobbar, ägnar han sig åt handboll, djuphavsfiske och politik. Och du har gissat rätt: Gunnar har en stor energi och positivitet. Det är ingen slump att du ibland kan höra honom nynna – speciellt när något är motigt – “Always look at the bright side of life”, från Monty Python-filmen Life of Brian.

Är du nyfiken på IBM och att jobba hos oss? Välkommen att kika in på https://www.ibm.com/employment/

#peopleatibmsweden #proudIBMer

Gunnar Mossberg, IBM

Kommunikationsexpert

More IBM i Sverige stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer