IBM i Sverige

Vi på IBM i Sverige: möt Erik Storå

Share this post:

Det här är Erik Storå, civilingenjören som hittade till IBM förra året, tack vare sitt teknikintresse och en masterskurs på KTH.

“Vi läste om IBM och hur företaget lyckats omskapa sig självt gång på gång  – det var fascinerande.  Dessutom är IBM ledande inom AI och machine learning, tekniker som intresserar mig mycket.“

Erik är sales graduate inom en del av IBM som heter Technology Support Services.

“Jag går utbildningar för att lära mig försäljning och vår produktportfölj, och så jobbar jag med att sälja support på programvaror från såväl IBM som andra företag till kunder inom bank- och finanssektorn.”

En vanlig dag på jobbet innehåller kundkontakter, där målet är att hitta möjligheter att effektivisera och integrera support på kundernas IT-lösningar. Dessutom ingår en hel del samarbete med kollegor för att sätta samman passande erbjudanden. Erik jobbar också med att hitta nya affärspartners, exempelvis utvecklare av kundanpassade open source-lösningar.

“Det är väldigt motiverande att få vara nära våra kunder och få bidra till att leverera värdefulla tjänster till dem, varje dag. Jag är också väldigt stolt över det IBM gör – att vi driver teknikutvecklingen inom många områden och att vi stöttar samhället gällande forskning om covid-19 och vaccinhantering, till exempel.”

Erik tycker att kulturen på IBM är stark och öppen.

“Vi på IBM är väldigt villiga att samarbeta för att hitta bra lösningar tillsammans. Jag tycker också om att alla är väldigt engagerade och verkligen verkar gilla sitt jobb.”

Erik är född och uppvuxen i Stockholm, men hans rötter finns i Finland. På fritiden hittas han därför ganska ofta i den finska skärgården, troligen i en båt och med ett metspö i handen.

Är du nyfiken på IBM och att jobba hos oss? Välkommen att kika in på https://www.ibm.com/employment/

#peopleatibmsweden

Erik Storå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunikationsexpert

More IBM i Sverige stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer