IBM i Sverige

Vi på IBM i Sverige: möt Erik Storå

Share this post:

Det här är Erik Storå, civilingenjören som hittade till IBM förra året, tack vare sitt teknikintresse och en masterskurs på KTH.

“Vi läste om IBM och hur företaget lyckats omskapa sig självt gång på gång  – det var fascinerande.  Dessutom är IBM ledande inom AI och machine learning, tekniker som intresserar mig mycket.“

Erik är sales graduate inom en del av IBM som heter Technology Support Services.

“Jag går utbildningar för att lära mig försäljning och vår produktportfölj, och så jobbar jag med att sälja support på programvaror från såväl IBM som andra företag till kunder inom bank- och finanssektorn.”

En vanlig dag på jobbet innehåller kundkontakter, där målet är att hitta möjligheter att effektivisera och integrera support på kundernas IT-lösningar. Dessutom ingår en hel del samarbete med kollegor för att sätta samman passande erbjudanden. Erik jobbar också med att hitta nya affärspartners, exempelvis utvecklare av kundanpassade open source-lösningar.

“Det är väldigt motiverande att få vara nära våra kunder och få bidra till att leverera värdefulla tjänster till dem, varje dag. Jag är också väldigt stolt över det IBM gör – att vi driver teknikutvecklingen inom många områden och att vi stöttar samhället gällande forskning om covid-19 och vaccinhantering, till exempel.”

Erik tycker att kulturen på IBM är stark och öppen.

“Vi på IBM är väldigt villiga att samarbeta för att hitta bra lösningar tillsammans. Jag tycker också om att alla är väldigt engagerade och verkligen verkar gilla sitt jobb.”

Erik är född och uppvuxen i Stockholm, men hans rötter finns i Finland. På fritiden hittas han därför ganska ofta i den finska skärgården, troligen i en båt och med ett metspö i handen.

Är du nyfiken på IBM och att jobba hos oss? Välkommen att kika in på https://www.ibm.com/employment/

#peopleatibmsweden

Erik Storå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunikationsexpert

More IBM i Sverige stories

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Louise Gunsjö

Säg hej till Louise Gunsjö, en globetrotter tillika maskinteknik-ingenjör och IBM:are! Louise hittade till IBM av en slump för 13 år sedan: “ Jag följde med en vän till ett stundent-evnt, insåg att jag gillade folket i IBM:s  hörna, och sökte till IBM:s graduate-program!” Sedan dess har Louise rört sig från affärskonsulting till försäljning och […]

Läs mer