IBM i Sverige

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Dora Nagy Eliasson

Share this post:

Säg hej till Dora Nagy Eliasson – vår ungersk-fransk-svenska kollega som har en ypperlig hand med siffror och finansieringsupplägg!

Dora föddes i Ungern,  växte upp i Frankrike och kom sedan tillbaka till Budapest där hon sökte och fick ett finansjobb på IBM Global Financing. Förutom att få omsätta sin kunskap inom finansiering till nytta för kunder där, träffade hon också kärleken i form av kollegan Mats. Resultatet blev en flytt till Sverige, giftermål och en idag 11-årig son – och arbete som säljare på IBM Global Financing I Kista!

“Jag kallar mig multinationell, och det är kanske därför jag passar bra på IBM som är ett multinationellt företag.”

Doras jobb är att ta fram affärsupplägg som hjälper hennes kunder att hantera sina kassaflöden och betalströmmar så bra som möjligt. Hon uppskattar relationerna med både kunder och kollegor, och att lära sig mer och mer om kundernas verksamheter och behov – så att hon kan ebjuda dem ännu bättre service.

“Detta att jag får träffa alla kloka, smarta och intelligenta personer hos våra kunder och på IBM, motiverar mig verkligen. Det händer mycket nytt, vi lär oss hela tiden och går framåt tillsammans.”

Att flytta till Sverige från Ungern gick relativt lätt tycker Dora – till stor del tack vare kollegorna på IBM i Sverige.

“I början pratade jag engelska för att komma in I jobbet och sedan pushade och hjälpte mina kollegor mig att lära mig svenska. Det tog ett år. Jag kände mig – och känner mig fortfarande – både accepterad som jag är, och uppmuntrad till att bli bättre. Det är en kultur jag tycker om. “

När hon inte lägger upp perfekta betalplaner, kopplar Dora av med vandring i Svenska fjällen och med stickning. Det senare utövar hon också för att hålla koncentrationen uppe och fingarna borta från mailen under långa webb-möten nu i corona-tider. Kom ihåg var du först läste det tipset!

Är du nyfiken på IBM och att jobba hos oss? Välkommen att kika in på https://www.ibm.com/employment/

#peopleatibmsweden

Dora Nagy Eliasson

Kommunikationsexpert

More IBM i Sverige stories

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Louise Gunsjö

Säg hej till Louise Gunsjö, en globetrotter tillika maskinteknik-ingenjör och IBM:are! Louise hittade till IBM av en slump för 13 år sedan: “ Jag följde med en vän till ett stundent-evnt, insåg att jag gillade folket i IBM:s  hörna, och sökte till IBM:s graduate-program!” Sedan dess har Louise rört sig från affärskonsulting till försäljning och […]

Läs mer