Mobile

Behov före teknik på framtidens arbetsplats

Share this post:

Carl Holmqvist - Carl Holmqvist - Senior Solutions Consultant, IBM Digital Workplace & Mobility Services

Carl Holmqvist – Senior Solutions Consultant, IBM Digital Workplace & Mobility Services

Jag kommer ihåg min första arbetsplats. Där stod en stationär dator, en skrivbordstelefon och jag använde fortfarande en vanlig kalender för min planering. Att arbeta på distans var i princip ett okänt koncept. Instant Messaging (IM) var något man möjligen kunde få tillgång till, men det var besvärligt och man var tvungen att känna ”rätt” person för att få de rätta inställningarna att komma igång. När man väl hade fått igång det så visade det sig att det bara var ett fåtal som använde det och du var tvungen att veta personens hela epost-adress för att kunna lägga till i din lista.

Du kan se det när du blickar bakåt: de senaste åren har arbetssättet utvecklats dramatiskt. Nyss talade vi om mapp- och dokumentdelning, snabbmeddelanden och videokonferenser. Det fanns men användes inte i någon större utsträckning. Samma sak var det med sociala medier. Vi är många som kämpat för att hålla oss à jour med de nya formerna för ”den digitala arbetsplatsen” men när vi blickar bakåt kan vi se att själva arbetet är det som drivit utvecklingen av tekniken och verktygen. Drivkrafterna har varit nya sätt att jobba i team och att samarbeta över organisationslager och avdelningsgränser.

Det är min bestämda uppfattning att  alla anställda idag borde få en dator och en mobil som har samma säkerhet och funktioner, oavsett var de jobbar i organisationen. Fokus ska ligga på deras roll och typen av teknik de behöver. Detta leder till gladare och mer produktiva anställda.

Medarbetaren är kung

Min kollega Adam Kornak, som verkat inom mobilitetsfältet länge, har undersökt ett antal organisationer och sammanfattar det på följande sätt:

Drivkraften bakom varje organisation, stor eller liten, är dess medarbetare. Varje individ är viktig, eftersom företag lever och dör genom sina anställda. Därför vore det naturligt att tänka sig att IT-avdelningen borde göra de anställda till en prioritet. Så är det inte alltid. IT-organisationer brukar snarare tänka på frågor som dessa:

  • Vad kostar mobil teknik och vad har vi råd med?
  • Vad kan påverka kompatibiliteten när vi flyttar applikationer och arbetsuppgifter från själva arbetsplatsen till molnet?
  • Ska vi använda Windows eller Mac eller både och? Hur kan vi ge support för dessa miljöer?
  • Vilka applikationer ska byggas?
  • Är IT-infrastrukturen säker för dataintrång och andra säkerhetshot?

Frågorna är relevanta för alla IT-chefer, men de missar målet vad gäller produktivitet och medarbetarnas trivsel. Exempel på frågor som borde ställas är:

  • Vilken roll spelar medarbetarna inom en organisation (t.ex. chef, säljare eller lagerarbetare)?
  • Vilka är medarbetarens främsta jobbfunktioner?
  • Vilka andra medarbetare eller avdelningar måste de samarbeta med? Är medarbetarna främst skrivbordsbundna och använder telefonen mycket eller reser de för att möta kunder direkt?
  • Vilken typ av tekniktillämpningar använde de här anställda oftast i sitt dagliga arbete?

Dessa frågor (och många fler) måste besvaras när vi funderar på hur framtidens arbetsplats ska se ut.

Teknik är sekundärt

Oavsett hur tekniken har sett ut genom tiderna har vi alltid utnyttjat den när den har underlättat vårt arbete. Från planerare i pappersform till  digital kalender. Från stationära datorer till bärbara, från skrivbordstelefoner till mobiltelefoner till smarta dito och – nu senast – till läsplattor.

– Arbetsplatsen håller på att förändras dramatiskt. Istället för att bara ge hela personalen samma dator och samma teknik får medarbetarna nu möjlighet att välja själva, säger Adam Kornak.

Men det är mer än bara ett teknikval. Vi väljer också arbetsplats, tider och många andra saker som leder till en bättre och mer produktiv insats från de anställda. Typen av teknik blir sekundär när IT-beslut centreras kring medarbetarens behov av funktionalitet och typ av jobb.  Det kommer att leda till nöjdare personal, bättre effektivitet och ökad produktivitet.

Jag brinner för detta och vill du prata mobilitet eller framtidens arbetsplats med mig, är du väldigt välkommen att kontakta mig.

Läs fler perspektiv som är värda dela om digital transformation, och passa på att anmäla dig till nyhetsbrevet!

/Carl Holmqvist

Följ mig gärna på Linkedin & Twitter.

 

Den ökade mobiliteten leder till nya utmaningar.
Hur mobilt är ert företag? Gör en snabb utvärdering av er mobilitetsstrategi.

Lägg till kommentar
Inga kommentarer

Kommentera

Your email address will not be published.Obligatoriska fält är markerade med *

Mer Mobile Berättelser

Den uppkopplade butiken – så tar vi detaljhandeln till nästa nivå

I takt med e-handelns framfart får många fysiska butiker utstå prispress, urholkade marginaler och en minskad kundtillströmning när allt fler väljer att handla online. De fysiska butikerna kommer att överleva även denna utveckling, men behöver anpassa sig och bli ”uppkopplade”. Endast då kan det fysiska och personliga mötet även bli digitalt och erbjuda en ny […]

Läs mer

Att inte tycka att något är ”för svårt”

Innan sommaren skrev jag en artikel om min resa som har gjort mig till den jag är idag – de tre egenskaper som har präglat mig de senaste 17 åren. Jag undrar ibland om dessa egenskaper är ett resultat av de situationer jag varit igenom eller om det tvärtom är egenskaperna som avgjort hur jag […]

Läs mer

Utnyttja potentialen i alla typer av data

Att data är viktigt är vi helt överens om, eller hur? Knäckfrågorna för många är istället: hur utnyttjar vi data på ett smart sätt och var vi ska börja? Många företag har redan börjat driva projekt och initiativ inom nya typer av dataanalys och dataanvändning. Enligt en färsk undersökning som vi genomfört framkommer att så […]

Läs mer