Smartare handel & commerce

Mobila betalningar kan blomma med en fungerande affärsmodell och öppen innovation

Share this post:

Scandinavian Retail Forum (SRF) slog upp sina portar för allra första gången för två veckor sedan och ett nytt retail forum såg dagens ljus. Bedömt utifrån mängden deltagare som kom till konferensen så finns det behov för branschen att träffas ännu mera för erfarenhetsutbyte och inspiration, och SRF med organisationen Dagens Handel bakom eventet, kanske tydligare än någon annan konferens de senaste åren ställde slutkunden i fokus – ett avgörande perspektiv som jag ibland tycker att branschen missat när ekonomin fått styra på sistone.

HansaMitt eget största intresse var ändå sessionerna kring mobila tjänster, där frågan om betalningar var huvudfrågan. Det är fräscht att se att det visst finns initiativkraft och världsledande idéer ifrån Sverige, där företag som Mobiento och Payex tillsammans med Telia berättade om sina satsningar och visioner för framtiden.

Men i grund och botten är frågan om mobila betalningar inte en fråga om teknologi och kommunikation, inte ens en fråga om snitsiga appar som lockar användare. Utmaningen som hela spektrumet av operatörer, service providers, banker och kortbolag måste anta handlar om en fungerande affärsmodell. Utmaningen ligger i gemensamma satsningar kring öppen innovation, att riva ner murar som stänger in konsumenter och kortsiktiga egna vinningar för att hela ekosystemet av aktörer kring mobila tjänster ska kunna blomma. För innan det blommar är det ingen kund som ser det vackra i möjligheternas dal.

En teknologisk innovation som mobila betalningar vänder upp och ner på gamla strukturer, utmanar befintliga lösningar och möter motstånd av reaktionärer som jämför äpplen med päron. För att komma igenom allt motstånd som finns behöver gemensamma krafter driva fram en rikedom av mobila tjänster som tillsammans kan störta det som idag försvaras. Hade Apples Iphone haft någon som helt större framgång utan sin Appstore och alla hundratusentals appar som skapar värden av den gemensamma teknikplattformen? Det är bara kring öppen innovation som värdet för mobila tjänster och betalningar har sin möjlighet att bli verklighet.

Det kommer att ske, och det är dags för marknadsförare att börja räkna ut vad som kommer hända med saluföring när mobiltelefoner ersätter kreditkort som betalningsform!

Håll i hatten!

More stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Kundupplevelse är allt!

Idag kan du handla nästan vad du vill, när du vill och hur du vill. Att hitta en fysisk butik eller e-handelsplats är ofta inte ett problem för dig som kund. För handlaren kan det dock vara helt avgörande att besökare eller konsumenter blir nöjda, kommer tillbaka för fler köp och även rekommenderar butiken till […]

Läs mer

En besviken kund är en kund med höga förväntningar

Idag är vi många som inte går långt utan vår mobiltelefon. Utvecklingen inom mobilområdet går dock i rasande takt och användarna anpassar sig snabbt och blir bekväma med nya tjänster, appar och vanor. Enligt en undersökning från Google har 90 procent av svenskarna sökt efter en produkt eller vara via sin smartphone. Det här ger […]

Läs mer