IBM i Sverige

IBM i Almedalen om smartare välfärd

Share this post:

På plats i Visby och Gotland visar sig från sin allra bästa sida. Förberedelserna inför årets Almedalsvecka är i full gång, så också för oss på IBM.

Imorgon, måndag, bjuder vi in till ett frukostseminarium om smartare välfärd och där kommer vi att diskutera hur offentlig sektor kan ta del av IT- och teknikutvecklingen.  Seminariet syftar till att ge råd till politiker för hur de kan gå från ord till handling och genom IT-satsningar skapa smartare välfärd.

I panelen deltar:

  • Johan Ekesiöö, VD, IBM Svenska AB
  • Gunnar Axén, Riksdagsledamot (M)
  • Magnus Kolsjö, politiskt sakkunnig hos Kommun och Finansmarknadsminister Mats Odell
  • Professor Magnus Henrekson, VD, Institutet för Näringslivsforskning
  • Ylva Hambraeus-Björling, VD, Apotekens Service AB
  • Carola Gunnarsson, 1:e vice ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting och kommunstyrelsens ordförande i Sala kommun.

Magnus Höij, chefredaktör för Internetworld, är moderator för seminariet.

Tid: Måndagen 29 juni 8:30 – 10:00, frukost serveras från kl 8:00.
Plats: Erlanderska rummet, Clarion Hotel Wisby

Vi twittrar från plats och summerar seminariet efteråt här på bloggen. Men vi hoppas också att du kommer till seminariet och deltar i diskussionen.

Välkommen!

Ps. I samband med seminariet släpper vi rapporten ”Smartare Välfärd, en rapport om hur teknik kan ge oss smartare välfärd”. Vi skickar gärna rapporten till dig som inte kan vara med på plats. Anmäl ditt intresse här till höger.

More stories

Vi på IBM i Sverige: möt Folger Forsén

Detta är Folger Forsén, en norskättad stockholmare och affärskonsult på IBM i Kista! Folger visste tidigt att han ville bli konsult, så det var naturligt att söka sig till IBM:s graduateprogram efter examen från KTH för knappt två år sedan. Det som lockade i konsultrollen var möjligheten att testa nya saker ofta – och det […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Dora Nagy Eliasson

Säg hej till Dora Nagy Eliasson – vår ungersk-fransk-svenska kollega som har en ypperlig hand med siffror och finansieringsupplägg! Dora föddes i Ungern,  växte upp i Frankrike och kom sedan tillbaka till Budapest där hon sökte och fick ett finansjobb på IBM Global Financing. Förutom att få omsätta sin kunskap inom finansiering till nytta för […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Erik Storå

Det här är Erik Storå, civilingenjören som hittade till IBM förra året, tack vare sitt teknikintresse och en masterskurs på KTH. “Vi läste om IBM och hur företaget lyckats omskapa sig självt gång på gång  – det var fascinerande.  Dessutom är IBM ledande inom AI och machine learning, tekniker som intresserar mig mycket.“ Erik är […]

Läs mer