IBM Sverige

IBM i Almedalen om smartare välfärd

Share this post:

På plats i Visby och Gotland visar sig från sin allra bästa sida. Förberedelserna inför årets Almedalsvecka är i full gång, så också för oss på IBM.

Imorgon, måndag, bjuder vi in till ett frukostseminarium om smartare välfärd och där kommer vi att diskutera hur offentlig sektor kan ta del av IT- och teknikutvecklingen.  Seminariet syftar till att ge råd till politiker för hur de kan gå från ord till handling och genom IT-satsningar skapa smartare välfärd.

I panelen deltar:

  • Johan Ekesiöö, VD, IBM Svenska AB
  • Gunnar Axén, Riksdagsledamot (M)
  • Magnus Kolsjö, politiskt sakkunnig hos Kommun och Finansmarknadsminister Mats Odell
  • Professor Magnus Henrekson, VD, Institutet för Näringslivsforskning
  • Ylva Hambraeus-Björling, VD, Apotekens Service AB
  • Carola Gunnarsson, 1:e vice ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting och kommunstyrelsens ordförande i Sala kommun.

Magnus Höij, chefredaktör för Internetworld, är moderator för seminariet.

Tid: Måndagen 29 juni 8:30 – 10:00, frukost serveras från kl 8:00.
Plats: Erlanderska rummet, Clarion Hotel Wisby

Vi twittrar från plats och summerar seminariet efteråt här på bloggen. Men vi hoppas också att du kommer till seminariet och deltar i diskussionen.

Välkommen!

Ps. I samband med seminariet släpper vi rapporten ”Smartare Välfärd, en rapport om hur teknik kan ge oss smartare välfärd”. Vi skickar gärna rapporten till dig som inte kan vara med på plats. Anmäl ditt intresse här till höger.

More stories

Jämna Plågor

Om jag minns rätt var det komikern Ronny Eriksson som funderade över det måhända specifikt svenska i svaret ”Jämna plågor”, på frågan ”Hur är det?”. Det är som att säga “Visst gör det ont, men det gör lika ont hela tiden!”. Och lite så har 2019 varit. Visst har där funnits diverse politiska kontroverser, långbänkar och tråkigheter, som […]

Läs mer

Är Sveriges unga säkrare på nätet nu?

Precis innan sommarlovet skrev vi om de risker barn och ungdomar både utsätts för och medvetet eller omedvetet tar på nätet – och hur ödesdigra konsekvenserna kan bli. Så kan vi inte ha det! IBM sedan har dess tillsammans med Unga Forskare och flera av våra partnerföretag gjort ett gediget arbete för att tillsammans med […]

Läs mer

Angående den svenska konsumentbanksektorn

Tre observationer angående den svenska konsumentbanksektorn Efter nästan 20 år utomlands har jag återvänt till en banksektor som ser väldigt annorlunda än den jag lämnade bakom mig, med en massa spännande innovationer (hej Bank ID) men förvånansvärt få nya operatörer (here’s looking at you Avanza). Som jag diskuterade i mitt förra blogginlägg här på THINK-bloggen […]

Läs mer