Door naar hoofdinhoud

The software-defined environment prepares you for what's next.

De software-defined environment is de volgende stap.

Wat is een software-defined environment?

U wilt de klantervaring verbeteren, de resources maximaal benutten, efficiënter meerwaarde bieden en nieuwe engagementmodellen stimuleren.

Hoe pak je dat aan?
Cloud, big data en analytics. Kennis over de klant zit besloten in big data, wordt geanalyseerd en wordt via de cloud afgeleverd bij de mensen die de beslissingen nemen. Om het enorme volume, de hoge snelheid en de grote verscheidenheid aan data die het bedrijf binnenstromen in goede banen te leiden, moet het datacenter dynamischer en flexibeler worden.

Meer informatie over Software-Defined Environment (US)

abstracte afbeelding

Stel u eens voor: een complete IT-infrastructuur die net zo programmeerbaar is als afzonderlijke systemen. Een IT-infrastructuur die niet door handen en hardware wordt bestuurd, maar door software. Een infrastructuur waarin de workloads automatisch worden afgehandeld door de meest geschikte resource.

Wij noemen dit een software-defined environment. Deze maakt cloud computing mogelijk en verleent op de efficiëntst mogelijke wijze IT-services. Bij deze nieuwe aanpak gaat het niet allen om storage en computing, maar ook om software-defined networking.

Smarter Computing is gebaseerd op software-defined environments (SDE's).

In wezen zorgt SDE voor een optimalisatie van de volledige computing infrastructuur — compute, storage en netwerk resources — zodat de infrastructuur zich kan aanpassen aan het vereiste type werk. In een traditionele omgeving worden de resources handmatig toegewezen aan workloads; in een SDE gebeurt dat automatisch. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een onderbezette server of om solid state storage die de gegevens sneller opslaat en ophaalt.

In een SDE worden de workloads dynamisch aan IT-resources toegewezen op basis van de kenmerken van de applicaties, de best beschikbare resources en service level policies. Het systeem definieert automatisch virtuele machines met de vereiste configuratie en mogelijkheden (er wordt niets aan het toeval overgelaten). De software koppelt de virtuele machines aan de workloads en neemt de software in gebruik. En er is sprake van doorlopende, dynamische optimalisatie en herconfiguratie om problemen met de infrastructuur aan te pakken. Aan dit alles liggen policy gebaseerde compliance checks en updates ten grondslag, in een centraal beheerde omgeving.

Denk dus aan integratie, automatisering en optimalisatie. Dat zijn de factoren die cloud delivery en analytics mogelijk maken. SDE is in staat een organisatie sneller succes te laten hebben doordat er een gelukkig huwelijk tot stand komt tussen workloads en resources. Dat maakt de omgeving responsief en adaptief.

Hoewel we dit “software-defined” noemen, is de aanwezigheid van de juiste hardware, die specifiek voor deze nieuwe omgevingen is gebouwd, van aanzienlijke betekenis. Van System z en Power Systems tot storage, System x en onze nieuwe PureSystems familie: de systemen en netwerkfuncties van IBM zijn zodanig ontworpen dat ze maximaal profiteren van een SDE – en dat ze de grote aantallen onvoorspelbare transacties en de toenemende complexiteit hanteerbaar maken zonder de bedrijfsvoering te verstoren.

Huidige omgevingDe volgende stap: Software-defined environment

Hoe kan IBM u helpen bij het opzetten van SDE's voor uw bedrijf?

abstracte afbeelding
We kunnen u helpen bij het opzetten van een omgeving die anticipeert op toekomstige veranderingen, maar die ook moeiteloos overweg kan met het veranderende landschap van dit moment. IBM heeft zijn systemen, storage en netwerkfuncties aangepast en nieuwe oplossingen ontwikkeld om u te helpen bij de overstap op een SDE.

abstracte afbeelding
Met onze toonaangevende SmartCloud oplossingen neemt de waarde van business en IT toe naarmate u meer SDE-mogelijkheden toevoegt. U kunt sneller reageren op veranderingen, met een cloud-infrastructuur die elastisch en rendabel is en die nieuwe services snel in gebruik kan nemen – overal en op elk device.

abstracte afbeelding
Storage is eveneens een kritiek element. Uw cloud-infrastructuur, die mogelijk wordt gemaakt door SDE, kan groeien om meer gegevens op te slaan wanneer de inkomende datastroom toeneemt en krimpt weer wanneer deze stroom opdroogt. U kunt uw data dus efficiënter beheren en benaderen en u kunt er meer zinvolle dingen mee doen.

De volgende stap?

Software-defined environments waarmee u uw computing resources in uw eigen tempo kunt afstemmen op de toenemende eisen van big data en analytics. SDE's zijn nu verkrijgbaar als onderdeel van Smarter Computing oplossingen.

Meer informatie over Software-Defined Environment (US)

abstracte afbeelding

Neem ons op in uw netwerk
en begin een gesprek

Rethink IT. Reinvent Business