Social business

Om människorna bakom varumärket

Share this post:

En rolig dag på jobbet med Raghda Hussein och Elma Maksumic, bild tagen från filminspelningen av Allt ljus på Raghda.

När jag får frågan om hur det är att jobba på IBM, är min omedelbara reaktion att vilja berätta om mina kollegor. Förvisso har vi en mängd cool teknik och hjälper till med avancerade och viktiga projekt. Men, jag tänker ändå först på människorna – IBMarna. De som utgör varumärket. Kunniga och hjälpsamma yrkespersoner som drivs av en vilja att göra arbetsplatsen, samhället och världen lite bättre, som här hos oss får utrymme att vara den bästa versionen av sig själva. Jag lär mig av dessa människor, varje dag.

Det är lätt att stanna vid bilder av tekniska framsteg och texter med storslagna formuleringar när man ska beskriva sin organisation. Utmaningen med dessa är att de sällan berör. Som ett test att på ett mer personligt sätt berätta vilka vi är och hur det är att arbeta på IBM, gjorde vi ett kort video-porträtt av en IBM-kollega. Vi började med en historia – närmare bestämt Raghda Husseins egna historia. Hennes berättelse styrde den storyboard vi sedan ritade upp, och manuset som vi skrev efter det. Det var en kreativ och lärande process med olika personligheters infallsvinklar som mejslade fram den slutliga produkten. Resultatet ser du nedan – ett videoporträtt som är lite drygt en minut långt. Vi tycker verkligen att det fångar både Raghda och hur det är att vara en IBMare. Vad tycker du?

Identifiera, stötta och lyft fram dina experter

Att verka för ökat medarbetarengagemang är en central del i mitt jobb här på IBM, det är verkligen något jag brinner för och har skrivit om i mitt tidigare inlägg ”Meningen kommer före engagemanget” här på bloggen. En av mina metoder för att skapa engagemang är att identifiera, stötta och lyfta fram experter inom våra olika verksamhetsområden. Dels lyfter jag fram dem framför andra IBMare, exempelvis i utbildnings-sessioner som riktar sig till samtliga anställda, dels lyfter vi fram dem i olika externa sammanhang. De syns även här på THINK-bloggen, som jag är redaktör för. En av dessa personer är Raghda. Hon har skrivit en rad inlägg – om innovation och om den historia som präglat henne.

En annan inspirerande IBMare är Jonas Pergament, som i sitt senaste blogginlägg ”Med lycka som vapen” belyste en väldigt viktig aspekt av engagemang – att uppleva mening med sitt jobb. Jonas mål som ledare är att skapa lycka – genom positivitet, uppmuntran till risktagande, genom att ge och få feedback och uppmärksamma andra människor.  Detta är som musik i mina öron som kommunikationsansvarig.

Jag skulle kunna skriva en bok om alla IBMare som dagligen lär mig något om engagemang och meningsskapande. Men eftersom detta är ett blogginlägg och inte en bok, sätter jag punkt och hoppas att du vill möta några av dem här på bloggen istället.

/Anna Sternbrink Olsson
Redaktör för THINK-bloggen & Internkommunikationschef på IBM

 

 

P.S

Vill du veta ännu mer om hur det är att jobba på IBM och se våra lediga tjänster, välkommen att kika här eller besöka oss:

 

Kommunikationsexpert

More Social business stories

Angående den svenska konsumentbanksektorn

Tre observationer angående den svenska konsumentbanksektorn Efter nästan 20 år utomlands har jag återvänt till en banksektor som ser väldigt annorlunda än den jag lämnade bakom mig, med en massa spännande innovationer (hej Bank ID) men förvånansvärt få nya operatörer (here’s looking at you Avanza). Som jag diskuterade i mitt förra blogginlägg här på THINK-bloggen […]

Läs mer

När är din AI-modell bra nog?

Hur hög precision behöver en modell ha för att vi ska vara nöjda med den? Frågan kom upp under en introkurs till Data Mining jag höll hos en kund för några år sedan. De som satt i publiken var kundens framtida data scientists som kom från olika delar av organisationen och förväntades sadla om och […]

Läs mer

Nu kommer Nollzon 2.0

 – som underlättar övergången till eltaxibilar i Sverige De senaste åren har miljön varit ett aktuellt ämne och under förra årets värmebölja gick det inte längre att ignorera våra växande klimatproblem. Trots att många framstående individer såsom Al Gore och Greta Thunberg har uttalat sig om hur lagstiftare såväl som företag och konsumenter bör gå […]

Läs mer