IBM Sverige

Välkommen till den kognitiva eran

Share this post:

Johan Rittner, VD IBM Sverige

Johan Rittner, VD IBM Sverige

Världen digitaliseras i rasande takt. Vi – alltså vi människor, våra saker och organisationerna vi verkar i – genererar enorma mängder data. Bara en liten del av all data tolkas, analyseras och ageras på idag. Den största mängden data är ostrukturerad och går inte att tolkas av traditionella system och analysverktyg. För att dra nytta av de värden som ligger dolda i ostrukturerad data behövs istället kognitiva system.

Det är för att visa dig vad kognitiv teknik och digitalisering kan göra för ditt företag, som vi bjuder in till IBM BusinessConnect den 4 oktober. Välkommen till en mötesplats där du kan träffa våra , en mängd intressanta talare, andra deltagare, robotar och kollegor till mig!

Agendan för årets BusinessConnect är spännande. Vi har många intressanta talare som kommer att dela med sig av egna erfarenheter av att tänka utanför ramarna och nyttja kognitiv teknik.

Några smakprov ur agendan:

  • Michelle Boockoff-Bajdek från the Weather Company berättar hur väderprognoser kan hjälpa oss fatta bättre beslut.
  • Ashraf Hoseini från SAS  kommer att berätta hur jobbet i luften underlättas med hjälp av en ny app.
  • Stefan Olowsson från Försäkringskassan kommer att berätta om hur digitalisering används för att förenkla livet för oss medborgare.
  • Avant-garde-artisten Neil Harbisson, som är vår keynote speaker, kommer att berätta varför han kallar sig cyborg-aktivist.

Utöver det har vi spännande talare från Kone, Vasaloppet, FundedByMe, Röda Korset och många fler. Nytt för i år är också vårt ExperienceCenter, där du som gäst erbjuds att själv testa kognitiva lösningar, stifta bekantskap med robotarna Pepper och BB-8 samt med våra DesignThinking-konsulter, mm.

Vi erbjuder dessutom TableConnect – ett antal rundabordssamtal kring högaktuella ämnen, som tex Internet of Things, multikanalstrategi och molnet som frigörare av resurser för innovation, för att nämna några.

Kort sagt, vi har satt samman en dag för att hjälpa dig att tänka bortom utmaningar, konkurrenter och gränser för vad som är mänskligt möjligt.

Jag ser fram emot att träffa dig den 4 oktober på Stockholm Waterfront!

/Johan Rittner
VD IBM Svenska AB

IBM-Business-Connect-banner_530x160

More stories

Är Sveriges unga säkrare på nätet nu?

Precis innan sommarlovet skrev vi om de risker barn och ungdomar både utsätts för och medvetet eller omedvetet tar på nätet – och hur ödesdigra konsekvenserna kan bli. Så kan vi inte ha det! IBM sedan har dess tillsammans med Unga Forskare och flera av våra partnerföretag gjort ett gediget arbete för att tillsammans med […]

Läs mer

Angående den svenska konsumentbanksektorn

Tre observationer angående den svenska konsumentbanksektorn Efter nästan 20 år utomlands har jag återvänt till en banksektor som ser väldigt annorlunda än den jag lämnade bakom mig, med en massa spännande innovationer (hej Bank ID) men förvånansvärt få nya operatörer (here’s looking at you Avanza). Som jag diskuterade i mitt förra blogginlägg här på THINK-bloggen […]

Läs mer

När är din AI-modell bra nog?

Hur hög precision behöver en modell ha för att vi ska vara nöjda med den? Frågan kom upp under en introkurs till Data Mining jag höll hos en kund för några år sedan. De som satt i publiken var kundens framtida data scientists som kom från olika delar av organisationen och förväntades sadla om och […]

Läs mer