IBM & Vasaloppet

Det är klart det blir molnigt över Vasaloppet!

Share this post:

Väderprognoserna är ju ofta ganska opålitliga men här kommer en som har 100 % tillförlitlighet – Det kommer vara molnigt över Vasaloppet hela denna vecka!

Att det är Vasaloppets vintervecka tror jag de flesta känner till. I alla fall alla vi på IBM. IBM har varit stolt sponsor för Vasaloppet sedan 1967! Det är ett mycket imponerande långt sponsorskap som både vi och Vasaloppet värdesätter högt.

Vasaloppet är enormt populärt i Norden. Totalt antal deltagare från våra nordiska länder är: 50000 svenskar, 2000 norrmän, 1200 danskar och 600 finländare som deltar.

Molnigheten jag nämnde inledningsvis har inget med regnmoln att göra utan med IBM’s molntjänster. År 2014 flyttade Vasaloppet sin webb till IBM Cloud och Softlayer. Här kan du se Vasaloppets VD Anders Selling när han talar om fördelarna med att använda IBM’s moln-tjänster:

Vasalopps web har en topp-användning under dagen den 8 mars med upp mot 100 000 träffar per minut!

I mässtältet i Mora finns under denna vecka möjlighet att komma och träffa oss på IBM, spela vårt nya Vasaloppsspel på våra iPads eller testa den nya mobila appen som vi håller på att utveckla tillsammans med Vasaloppet.

vasaloppetAppen har fokus på att låta användarna skatta sin form inför Vasaloppets olika tävlingar. Användarna kan uppskatta sina sluttider med hjälp av olika typer av analys applicerad på Vasaloppers databas med allas sluttider under senaste tiden. Uppskattningen görs på olika sätt, antingen utifrån egen profil och vilken form man anser sig vara i, eller genom att matcha sina träningsresultat med Vasaloppets historiska resultat.

Tanken är att hjälpa till med att bygga förtroende hos Vasaloppets deltagare och ytterligare stärka Vasaloppets varumärke samt öka deltagarnas nöjdhet genom att göra dem bättre förberedda. Ytterligare ett mål är att öka antalet besökare till Vasalopps Arenan och regionen även vid tidpunkter då det inte pågår stora tävlingar.

Kom gärna och besök oss om du är i Mora i veckan.

Innovatör och Vasaloppsambassadör

More IBM & Vasaloppet stories

Framtidens energisamhälle är redan här!

Dagens överflöd och acceleration av ny teknik möter klimatets panikbromsande kamp mot klockan. Det är i denna dystopiska korsning som vi hittar såväl förtvivlan, ignorans som domedagsprofetior. Men i denna korsning möter världens viktigaste problem också hopp, innovation och god energi. Det är inte motsatta poler eller från varsin kortsida, skrikandes på varandra, som vi […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer

Härom dagen undrade en kollega på halvt allvar: Är cloud-plattformarna en ny sorts ransomware?

Jag har jobbat med IT sedan mitten av 80-talet, och hela tiden med att driva på förändring mot nya typer av lösningar och teknik. Fördelen med att ha varit med länge – och också en källa till frustration – är att man kan se mönster i anammandet av den nya tekniken. Ett positivt mönster är […]

Läs mer