IBM i Sverige

Den moderna staden

Share this post:

Att trycket på världens städer är högt är kanske inte en nyhet. Urbaniseringen, som det kallas, är inte bara en global trend utan också någonting som sker i Sverige. En av de städer som växer så det knakar är Stockholm. I DN går det att läsa att Stockholm har bara de senaste 5 åren växt med 85 000 personer. Det är mer än ett Växjö!

Att städerna växer så det knakar, vissa mer än andra, behöver inte vara ett problem. Det är också en möjlighet. Men det är inte en lätt match som våra folkvalda och tjänstemän har framför sig. Samtidigt som de ska arbeta för en långsiktig hållbar ekonomisk tillväxt ska de ta hand om de ökade krav som tillväxten skapar här och nu.

Forskning från Världsbanken och IBM pekar på att städer måste arbeta med sina fem basfunktioner för att uppfattas som attraktiva. Trafik, hälsa-och sjukvård och utbildningssystemet måste fungera bra. Givetvis måste man också känna sig trygg (säkerhet) och kunna ha tillgång till de offentliga tjänsterna som vi idag använder internetbanken (e-tjänster).

Detta ställer krav på innovativa ledare men också lösningar. Samarbeten är avgörande för stadens bibehållna konkurrenskraft och attraktion.

Som du säkert vet fyller IBM 100 år i år. Det firar IBM och Stockholms stad genom att skapa ett unikt möte i Stockholms stadshus.

Vi vill, genom ett visionsseminarium i två delar, ge möjlighet att bidra till att konkretisera Stockholms stads vision 2030 – Ett Stockholm i världsklass.

Under en eftermiddag den 11 oktober samlas 300 unga (framtidens stockholmare) för att i rundabordsdiskussioner samla idéer, diskussioner kring ämnena: Den växande staden, Den samverkande staden, Den mänskliga staden.

Dessa idéer och diskussioner förs vidare till del två där stadens politiker och representanter för näringsliv, organisationer och akademi möts för att ta dessa ett steg närmare ett förverkligande.

Känner du någon som vill vara med och påverka framtidens Stockholm vid detta unika möte. Be dem anmäla sig här eller läsa mer på vår webben

More stories

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Louise Gunsjö

Säg hej till Louise Gunsjö, en globetrotter tillika maskinteknik-ingenjör och IBM:are! Louise hittade till IBM av en slump för 13 år sedan: “ Jag följde med en vän till ett stundent-evnt, insåg att jag gillade folket i IBM:s  hörna, och sökte till IBM:s graduate-program!” Sedan dess har Louise rört sig från affärskonsulting till försäljning och […]

Läs mer