IBM i Sverige

IBM presenterar årets Business Partners 2012

Share this post:

IBM Partner Summit 2012 hölls igår, den 22 november, på Münchenbryggeriet i Stockholm. Med ett panorama över Gamla Stan och Stadshuset som kuliss utsåg vi årets främsta Business partners. Tillsammans med undertecknade beskrev Johan Sandell, VD för IBM Svenska AB, vår gemensamma affärsresa fram till 2015. Gästtalare från Radar beskrev hur marknaden har förändrats och hur vi tillsammans behöver arbeta med framtidens kund. I vår resa spelar våra partners en nyckelroll där vi visade att de partners som väljer att investera med IBM får motsvarande investering tillbaka. Med ett starkt fokus på framtiden ska vi fortsätta att växa tillsammans med våra partners.

Just framåt var också ett av ledorden som genomsyrade dagens agenda med ett antal breakouts och workshops. Det andra var engagemang. Två ord som vi verkligen tycker sätter fingret på vad som krävs för att IBM tillsammans med affärspartners ska kunna tillmötesgå våra gemensamma kunders behov.

Årets Business Partners 2012 – de nominerade och vinnarna

Som vanligt var det inte lätt att utse en vinnare för var och en av de sex kategorierna. IBM har ett synnerligen starkt partnernätverk i Sverige – och ännu starkare ska vi bli. Därför är det viktigt att vi uppmärksammar och belönar rätt affärspartners inom våra olika fokusområden. Och de som till slut stod på toppen gjorde det välförtjänt. Ett stort grattis säger vi till:

Rookie of the year
Vinnare: Advania
Nominerade: Itera Consulting AB, CG it, egbs consulting AB, Advania

Motivering: Med sin kraftfulla konsultorganisation runt om i Sverige, har denna partner framgångsrikt levererat högkvalitativa IBM-lösningar till sina kunder. Med ett starkt fokus på bransch och funktionslösningar, och med djup insikt i sina kunders kärnverksamhet, har denna partner under det gångna året tagit en allt större plats i IBMs nätverk.

Vi på IBM tackar alla på Advania för ett starkt engagemang under året!

Competence Partner of the year
Vinnare: Addedo AB
Nominerade: Knowit Decision Helikopter, Addedo AB, IT Advisor Sweden AB, Load Systems AB

Motivering: Denna partner har genom en tydlig målbild – att effektivisera affärsprocesser för koncernredovisning – placerat sig bland de främsta inom sitt område i Europa. De satsar tydligt på att bygga upp sin spjutspetskompetens med experter från tidigare CFO-roller. Med ledorden High motivaton och High performance möter de kundens förväntan.

Vi på IBM tackar alla på Addedo AB som varit delaktiga i att bli årets Competence Partner of the Year.

Cross Selling Partner of the year
Vinnare: Middlecon AB
Nominerade: EdgeGuide, Cristie Electronics Nordic AB, Middlecon, Advania

Motivering: Denna partner har med sin kompetens inom verksamhetsområdet Server, Storage och Middleware visat på styrkan med ett nytänkande när det gäller att bearbeta stora datamängder. Genom att kombinera sin kompetens inom databasvärlden med högeffektiv hårdvara, visar de även på ett innovativt sätt att skapa skalbar bearbetning av stora mängder data – och kan med framgång presentera detta för nya beslutfattare.

Stort tack till nytänkande eldsjälar på Middlecon AB.

Strategic Deal/Deals/Innovation/Integration of the year
Vinnare: EVRY
Nominerade:  Lincube Group AB, IBX, Evry, System Verification

Motivering: Denna partner gör information levande med hjälp av idéer, teknik och smarta lösningar. Med sin breda närvaro i Sverige och djupa industrikompetens, har de växt sig in i ett nära partnerskap med IBM och med sina kunder. Denna partner har med IBMs marknadsledande lösningar befäst sin position som strategisk partner.

Stort tack EVERY för en unik och strategisk affär.

Networking Partner of the year
Vinnare: Svensk IT Funktion AB & IP-Only Telecommunication AB
Nominerade: Dustin & Longana AB, Atea & Adocus AB, Accenture & Advectas AB, Svensk IT Funktion & IP-Only Telecommunication AB

Motivering: Dessa två partners har genom sitt partnerskap utvecklat en integration i den nya innovationen. Med sina egna unika spetskunskaper om infrastruktur och tjänstelösningar, har dessa företag skapat ett ekosystem som föder ny innovation och nya sätt att samarbeta.

Vi på IBM tackar Svensk IT Funktion AB och IP-Only Telekommunication AB för kreativt samarbete.

Smarter Business Partner of the Year
Vinnare: Cloudmore
Nominerade: Cloudmore, Sogeti Sverige AB, Accenture, Middlecon

Motivering: Genom sin satsning på IBMs Smartcloud Social Business underlättar och accelererar denna partner övergången till molntjänster för företag och organisationer. Genom att sammanföra ledande molnbaserade tjänster i en integrerad produktupplevelse, erbjuds kunderna centraliserad hantering av tjänster, användare och debitering. Partnern arbetar genom sina partners, som i egenskap av betrodda rådgivare säkerställer att kunderna snabbt blir effektiva användare.

Hela IBM tackar Cloudmore för ert brinnande entreprenörsskap.

Övre raden: Nicklas Henriksson/Svensk IT Funktion, Michael Wicander/Cloudmore, Niklas Högset/Cloudmore, Ola Dahlbäck/Addedo, Ulrika Bröjer/Addedo, Mats Ajnesjö/Evry, Heiko Witte/Advania, Bård Hakkestad/Middlecon. Nedre raden: Einar Halvorsen/IBM, Lisbeth Vigermyr/IBM

Grattis, åter igen. Ni förtjänar all beröm ni kan få. Det känns fantastiskt roligt att kunna gå in i framtiden tillsammans med ett så starkt nätverk av affärspartners!

Einar Halvorsen, Partnerchef IBM Software Group, IBM Svenska AB och Lisbeth Vigermyr, Partnerchef IBM HW Group, IBM Svenska AB

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer