Digitalisering

Mobile løsninger får jobben gjort

Share this post:

Mobilteknologi endrer måten vi lever våre liv på. Mulighetene mobilteknologien fører med seg er store, men har også skapt noe usikkerhet rundt hvordan disse skal kunne skulle integreres i tradisjonelle forretningsmodeller.

Da bedrifter begynte å omfavne mobilteknologi, støttet mange bruken av personlige mobilenheter til bedriftsrelaterte formål. I begynnelsen var funksjonaliteten ofte begrenset til bruk av kalendere og e-post. Selv om disse enkle funksjonene har bidratt til å øke effektiviteten i bedrifter noe, utgjør de bare en brøkdel av de mulighetene som faktisk eksisterer. Grunnsteinen var lagt, men mobile enheter ga ikke umiddelbart den samme fleksibiliteten for bedrifter som den hadde gjort i privatlivet til enkeltpersoner.

En av hovedgrunnene til dette var at selskapene fryktet at de ville miste kontroll, og at det ville være usikre elementer knyttet til sikkerhet. Derfor er mange sent ute med å realisere optimale gevinster fra mobile løsninger. Samtidig var de mobile systemene mindre tilpasset bedriftsmarkedet. I begynnelsen var programmene rett og slett direkte overført fra stasjonære til mobile enheter, fremfor å tilpasses mobile enheter. Det endte ofte med frustrerte kunder og ansatte, som så bestemte seg for at det ikke var verdt bryderiet.

I dag er vi mer mobilt aktive enn noensinne, og bedrifter står overfor en teknologisk utvikling som er formet av etterspørselen. De ansatte bruker allerede mobilteknologi til alle slags hverdagslige gjøremål, og de forventer derfor også tilgjengelige, fleksible og tilpassede tjenester på arbeidsplassen. Gode mobile løsninger på arbeidsplassen gir ikke bare større effektivitet, men også mer fornøyde ansatte! Mange bedrifter ser derfor etter mobile løsninger som er sikre og brukervennlige, og kan øke produktiviteten til arbeidsstyrken.

Hvis bedrifter skal lykkes, trenger mange en helt ny generasjon av programmer tilpasset bruk i bedriften. Plattform og tjenester må være utviklet fra grunnen basert på mobile enheters behov, istedenfor å tvinge eksisterende kontorstøtteapplikasjoner og bedriftsprosesser inn i de mobilenhetene. Ved å utnytte mobilenhetene maksimalt kan mobilteknologi bryte barrièrer i organisasjonen, og gi de ansatte et bedre beslutningsgrunnlag. Teknologien endrer måten organisasjoner arbeider på, hvordan kundene møtes – og hvordan tjenester leveres. Viktigst av alt er at denne teknologien kan bidra til å skape personlig tilpassede opplevelelser som øker kundelojaliteten.

I 2014 kunngjorde IBM og Apple et strategisk partnerskap som skal håndtere nettopp følgende problemstilling: Hvordan kan en bedrift utnytte mulighetene som mobile tjenester gir dem? Samarbeidet utgjør en kombinasjon av Apples ekspertise innen brukerorientert design på mobile enheter, og IBMs kunnskap om bedrifter og brede erfaring med teknologi, som er laget for å gjøre databehandling sikrere og enklere for bedrifter.

Så langt har partnerskapet ført til lansering av over 100 apper for IBM MobileFirst for iOS, som revolusjonerer arbeidet for over 65 ulike yrkesgrupper. Hver av appene leverer informasjon og analyser fra et grensesnitt som er tilpasset hver enkelt bedriftskunde. Finanskonsulenter, kabinpersonale på fly, sykepleiere, innkjøpere og bilselgere er bare noen av yrkesgruppene som nyter godt av disse appene.

Videre ønsker IBM å integrere mange av MobileFirst for iOS-appene med de kognitive mulighetene til IBM Watson. Da kan appene kontinuerlig lære om behovene til ansatte og kunder over tid, og gjøre appene enda mer effektive og nyttige i tiden fremover.

Det kommer stadig flere bransjetilpassede apper med muligheter for å strømlinjeforme arbeidsroller i f.eks helsevesenet, finans og varehandel. Med skredersydde apper på jobben kan kolleger samarbeide ut fra samme datasett på mobilenhetene sine.

Mobile løsninger gir nye muligheter for alle bransjer. Etterhvert som nye bedriftsbehov oppstår, kommer selskapene til å se etter bedre måter de kan hjelpe sine ansatte med å kommunisere, samarbeide og få arbeid gjort på. Bedrifter er opptatt av sikre mobile løsninger som er laget for å møte konkrete behov hos egne ansatte og kunder, fordi uten skreddersydde løsninger for mobile enheter kan ikke potensialet hentes ut!

/Sebastian

 

SME & Global Leader - Wireless Network Services and Collaboration Services

More stories

5G og Edge Computing – Hva skal vi med det?

De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt uttrykkene 5G eller Edge Computing. Ifølge teknologiekspertene definerer de fremtiden i IT-bransjen og vil være en driver for nye forretningsmodeller og muligheter. Men hva er egentlig disse begrepene? Og hva skal vi med dem? 5G I korte trekk er 5G den nyeste utviklingen innen trådløs […]

Continue reading

Hvordan lykkes med heldigitale globale konferanser?

Hvordan løser man utfordringen med å samle over 95 000 deltakere til konferanse i en tid der avgjørende smittevernstiltak hindrer mennesker å møtes? Her er fem tiltak som bidro til at IBM Think Digital 2020 ble et vellykket helvirtuelt arrangement. Hvert år pleier IBM å avholde sin globale årskonferanse «Think» i San Fransisco. I fjor […]

Continue reading

Innovativ teknologi sikrer trygge forbrukere: Call for Code og Covid-19

Sosial distansering inne i butikker og på offentlig transport hindrer smitte og bidrar til å redusere spredning og konsekvenser av sykdom. Men hva gjør man med køene som skapes utenfor eksempelvis apotek og butikker – er det like lett å overholde reglene om trygg avstand når over store mengder mennesker venter på bussen eller på […]

Continue reading