Kunstig intelligens

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Share this post:

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Datasikkerhet
De siste to årene har vi vært vitne til en rekke store dataangrep mot norske bedrifter, organisasjoner og offentlige institusjoner. En fersk rapport fra EY viser at 61 prosent av ledere og ansatte i store, internasjonale selskaper mener investeringer i datasikkerhet vil være direkte lønnsomt, og stadig flere bedrifter går over til zero trust-løsninger for å beskytte data. Tillitsbaserte løsninger kan misbrukes av uvedkommende.

En stabil og bærekraftig verdikjede
Forbrukere verden over har fått merke hva som kan skje når transport-, produksjons- og logistikksystemer påføres uvanlig høyt press. Disse industriene er også midt i en intens omstillingsfase for å etterleve nye krav til bærekraft fra myndigheter og forbrukere. Kunder vil ha varene de trenger når de trenger dem, og de vil vite at de er laget og fraktet på en forsvarlig måte. Vi ser allerede at kunstig intelligens kan lage avanserte prognoser for bestilling, planlegge transport rundt skiftende vær og uforutsette hendelser, og vite mer nøyaktig når deler må byttes ut.

Vi tror vi knapt har begynt å skrape i overflaten. AIs potensiale innen logistikk er enormt – og forbrukere er de som har mest å tjene på utviklingen.

Kundekontakt
I 2021 så vi at AI ble brukt til å bestille vaksinetimer og spore smitte, mens flere bedrifter tok i bruk dataløsninger for å løse kundenes problemer direkte – som chatboter.

I 2022 kommer vi til å merke at kunstig intelligens blir en stadig større del av kundereisen hos stadig flere forretninger – ikke bare i nettbutikker. AI gir bedrifter muligheten til å hente frem data og historikk i et tempo ingen mennesker kan matche. Mange har nok opplevd chatboter og lignende som ett forsinkende mellomledd før du kommer til en kundebehandler, men etter hvert som maskinene lærer seg mer faktisk problemløsning tror vi kunder vil begynne å foretrekke robotene. Vi kan begynne å se for oss en fremtid der vi kan le av tiden vi brukte på å stå i telefonkø eller vente ved informasjonsdisken i gamle dager.

IT-problemer og 5G
IT-problemløsning er naturligvis et område kunstig intelligens har spesielt stort potensiale. Etter hvert som IT blir enklere for oss, blir maskiner mer komplekse og integrerte på systemsiden. Da blir det større behov for avanserte problemløsere, og vi er allerede så avhengige av datateknologi at det ikke er akseptabelt å vente til neste uke før en tekniker kan komme. 2022 blir også året 5G virkelig gjør sitt inntog, og leverandører bruker allerede AI til å rulle ut teknologien. Potensialet når kunstig intelligens kombineres med lynraskt nett, er enormt.
More Kunstig intelligens stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading

Vil forenkle teknisk informasjonsflyt med kunstig intelligens

Sharecat, som strukturerer teknisk informasjon for en rekke bransjer, vil ta i bruk kunstig intelligens for å øke sin teknologiplattforms skalerbarhet, kapasitet og automatisering. Et nylig fullført digitalt kartleggingsprosjekt viser et stort potensial. Sharecat leverer en skybasert teknologiplattform for håndtering av teknisk anleggsinformasjon til industrier med komplekse produksjonsanlegg både nasjonalt og internasjonalt. Nå skal den […]

Continue reading