Mennesker og mangfold

People of IBM: Vilde Wittingsrud

Share this post:

Hun beskriver seg selv som en person som blir engasjert i mye rart, og går all in når hun først bestemmer seg. Derfor ser hun nå Formel 1 annenhver helg. I IBM jobber hun som Associate Consultant, bli bedre kjent med Vilde Wittingsrud:

Jeg hadde aldri sett for meg å jobbe i IT-sektoren, men jeg startet å jobbe deltid i IBM samtidig som jeg fullførte mastergraden min i business og strategi. Fra dag én fikk jeg jobbe sammen med masse erfarne mennesker som delte av sin kompetanse og jeg bestemte meg: det er her jeg skal jobbe.

 

Jobber med Forsvaret

Som deltidsansatt jobbet jeg som en slags intern konsulent som bidro der det var behov for meg. Jeg kom borti utrolig mye forskjellig, og ble godt kjent med IBM på tvers. Blant annet fikk jeg innsikt i arbeidet vi gjør for Forsvaret, og det var dette jeg hadde lyst til å jobbe med da jeg startet å jobbe her på fulltid. I dag jobber jeg med endringsledelse og prosjektledelse. Jeg kunne ingenting om IT da jeg startet her, men jeg lærer noe nytt hele tiden.

 

Unik kompetanse og erfaring i selskapet

Det beste med IBM er at selskapet har en så lang og sterk tradisjon og veldig mange erfarne mennesker. Å komme inn som ung, nyutdannet uten erfaring her har vært helt spesielt. Jeg har blitt møtt av så mange kompetente, erfarne kollegaer som lærer meg så mye som jeg aldri kunne lært av å lese bøker. Jeg tror ikke så mange andre selskaper kan matche oss på dette, jeg føler jeg får muligheter i IBM som jeg ikke ville fått andre steder og jeg tror dette gjelder flere enn meg. Inne imellom føles det som jeg blir kastet på dypt vann, men det er alltid noen der med en livbøye om jeg skulle ha behov for hjelp.

 

Være med på neste endringsreise

Vi er i en bransje preget av raske og store endringer. Det kan være skummelt, men sannheten er at endringer skaper nye muligheter. Gjennom mer enn 100 år har IBM vært med på mange innovasjonssykluser, og selskapet har evnet å omstille seg hele veien. Nå får jeg være med på de neste endringsreisene, det er utrolig spennende. Man får muligheten til å forme selskapet og skape noe nytt. Noen ganger er det armer og bein overalt, i hektiske anbudsprosesser for eksempel. Men selv inne imellom alt kaoset har vi det utrolig gøy på jobb, sammen med engasjerte kollegaer som alltid ser glasset som halvfullt blir det mye latter og moro.

More Mennesker og mangfold stories

Vil forenkle teknisk informasjonsflyt med kunstig intelligens

Sharecat, som strukturerer teknisk informasjon for en rekke bransjer, vil ta i bruk kunstig intelligens for å øke sin teknologiplattforms skalerbarhet, kapasitet og automatisering. Et nylig fullført digitalt kartleggingsprosjekt viser et stort potensial. Sharecat leverer en skybasert teknologiplattform for håndtering av teknisk anleggsinformasjon til industrier med komplekse produksjonsanlegg både nasjonalt og internasjonalt. Nå skal den […]

Continue reading

Skyreise-eksperter mot takeoff

Etter flere år uten store investeringer i Norge får Nordcloud endelig rammer til å satse offensivt. Endringen kommer som en konsekvens av IBMs kjøp av selskapet.

Continue reading

People of IBM: Jack Chiu

Han bidrar til å hente inn unik kunnskap om havet ved hjelp av kunstig intelligens. Si hei til Jack Chiu, Client Technical Specialist in AI and Data: 

Continue reading