Datalagring

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Share this post:

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Utfordringene gjelder både å forenkle og minimere tiden på administrasjon, hvordan man best sikrer verdifulle data, eksempelvis mot løspengevirusene som stadig flere bedrifter må ta stilling til. Ifølge Accenture øker mengden cyberangrep med over 125% fra år-til-år, med sikkerhetstrusler man aldri før har sett maken til. I dette situasjonsbildet er det både viktig at bedriftene kan oppdage og reagere raskt, men også effektivt få sikret dataen på nytt slik at man kan beholde oppetiden.

Med dette som bakgrunn har IBM avduket FlashSystem Cyber ​​Vault for å hjelpe bedrifter med å oppdage og gjenopprette systemene sine raskt etter løsepengeprogramvare (ransomware) og andre nettangrep.

Selskapet kunngjorde også to nye FlashSystem-lagringsmodeller, basert på IBM Spectrum Virtualize for å gi et enkelt og konsistent driftsmiljø, som er designet for å øke cyberbeskyttelse og applikasjonsytelse i et hybrid skymiljø. Det betyr bedre ytelse og skalerbarhet også muligheter for å bedre beskytte mot skadelige angrep som ransomware.

IBM FlashSystem 7300 og 9500(R) er modellene som vil overta for dagens modeller som heter 7200 og 9200(R).

Begge de nye modellene går sømløst inn i IBM sitt økosystem for administrasjon og sikring av data.

Kort om IBM FlashSystem 7300 og 9500:

 • Opp til 32PB med lagringskapasitet
 • Nye IBM Flash Core Module v3 med kapasitet opptil 38.4TB per modul
 • Opptil 1.5/3TB med cache per 7300/9500 kontrollerenhet
 • Kan leveres som både all-flash og hybrid løsning
 • Opptil 2,3/4,5PB med lagringskapasitet i kontrollerenhet på 2U/4U før man trenger å utvide med ekspansjonshyller.
 • Sikre snapshots som beskytter mot eventuelle ransomware angrep
 • Integrering med offentlig sky og/eller replikering av data til flere lokasjoner

IBM vil med denne annonseringen befeste sin posisjon som en ledende leverandør av lagringssystemer for bedriftsmarkedet.

 

Ønsker du mer informasjon om de nye lagringsløsningene fra IBM? Se vår nettside https://www.ibm.com/storage/flash

Du kan også ta kontakt med din IBM-partner eller kontakte oss direkte:

 • Håkon Brandt, IBM Systems Hardware
  • hakon.brandt@ibm.com
  • +47 477 52 426
 • Børre Nygren, Technical Specialist
  • borre.nygren@ibm.com
  • +47 945 23 913
More Datalagring stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

Vil forenkle teknisk informasjonsflyt med kunstig intelligens

Sharecat, som strukturerer teknisk informasjon for en rekke bransjer, vil ta i bruk kunstig intelligens for å øke sin teknologiplattforms skalerbarhet, kapasitet og automatisering. Et nylig fullført digitalt kartleggingsprosjekt viser et stort potensial. Sharecat leverer en skybasert teknologiplattform for håndtering av teknisk anleggsinformasjon til industrier med komplekse produksjonsanlegg både nasjonalt og internasjonalt. Nå skal den […]

Continue reading