Forretningsutvikling

Hva er verdien av en “like”?

Share this post:

I dag har vi teknologi tilgjengelig i lomma som gjør det mulig å interagere med hvem som helst, hvor som helst, når som helst. Vi Vippser penger, AirDropper bilder eller deler hjerteslagene våre igjennom en klokke. Moderne sjekking består av swiping til høyre eller venstre, eller (hvis man er mer opptatt av personlighet enn utseende) prediksjon av en sjelevenn gjennom bruk av Big Data Analytics. Politiske revolusjoner kan bli fulgt gjennom Twitter, og jammen har ikke lobbyistene flyttet seg fra stortingskantinen til samme plattform.

Den menneskelige interaksjonen vil aldri bli den samme igjen, verken privat eller profesjonelt. Likevel kan det virke som om den private sfæren har trykket teknologien tettere til sitt bryst enn den profesjonelle. Dersom det handler om dag-til-dag samhandling er vi langt mer tilbøyelige til å sende en mail på jobb, enn det vi er privat – selv om det tar lang tid. Vi sender enorme filer via e-post – selv om det tar opp unødvendig plass. Vi trykker på ”Reply to all” når vi svarer på fellesmail – selv om de fleste på lista ikke har noen verdi av informasjonen. Vi tror at de med mest makt på jobb er de med lengst tittel – selv om den nederst på rangstigen har delt all kunnskapen sin med hele organisasjonen.

“Det er så mange verktøy tilgjengelig for å kunne jobbe smartere. Så hvorfor gjør vi ikke det? Hvorfor er det så vondt å jobbe på en ny måte?”

Hva er avkastningen på å jobbe annerledes?
For å endre på noe må man kunne se fordelene av endringen. Sosiale medier har gjort arrangering av eventer mye enklere. Det har også gjort oss flinkere til å huske bursdager, samtidig som terskelen for å bry seg er blitt betydelig mindre. For mange er ”likes” eller ”retweets” grunn nok i seg selv til å være til stede på sosiale medier. Men hva har dette med samhandling på jobb å gjøre? Egentlig er det ganske rett frem: Ved å jobbe sosialt trigges mange av de samme følelsene og opplevelsene man får ved å benytte sosiale medier utenfor jobb. Ved å dele filer som blir likt av kollegaer får jeg en følelse av mestring. Ved å få en personlig takk av en sjef på min ”profil” får jeg en følelse av stolthet og selv-verdi. Og ved å svare på et spørsmål noen stiller føler jeg at jeg er til nytte. Avkastningen av å jobbe på en ny måte er flere enn de gode følelsene jeg har beskrevet over.

Den aller største avkastningen er mest sannsynlig noe helt annet enn det du tror, og dette vil være et av hovedtemaene på årets Business Connect.

Få “utregningen” under årets Business Connect
En person som virkelig har forsket på avkastningen, eller ”ROI” (return on investment) av å jobbe sosialt, er Louis Richardson. Den 19. November kommer Louis til Norge for å fortelle om sin erfaring med å jobbe med bedrifter som ønsker å endre måten de jobber på. Louis vil garantert by på et ”aha”-øyeblikk, samt endre ditt syn på fordelene med å jobbe på en ny måte.

 

Client Executive

More Forretningsutvikling stories

5G og Edge Computing – Hva skal vi med det?

De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt uttrykkene 5G eller Edge Computing. Ifølge teknologiekspertene definerer de fremtiden i IT-bransjen og vil være en driver for nye forretningsmodeller og muligheter. Men hva er egentlig disse begrepene? Og hva skal vi med dem? 5G I korte trekk er 5G den nyeste utviklingen innen trådløs […]

Continue reading

Hvordan lykkes med heldigitale globale konferanser?

Hvordan løser man utfordringen med å samle over 95 000 deltakere til konferanse i en tid der avgjørende smittevernstiltak hindrer mennesker å møtes? Her er fem tiltak som bidro til at IBM Think Digital 2020 ble et vellykket helvirtuelt arrangement. Hvert år pleier IBM å avholde sin globale årskonferanse «Think» i San Fransisco. I fjor […]

Continue reading

Innovativ teknologi sikrer trygge forbrukere: Call for Code og Covid-19

Sosial distansering inne i butikker og på offentlig transport hindrer smitte og bidrar til å redusere spredning og konsekvenser av sykdom. Men hva gjør man med køene som skapes utenfor eksempelvis apotek og butikker – er det like lett å overholde reglene om trygg avstand når over store mengder mennesker venter på bussen eller på […]

Continue reading