Forretningsutvikling

Hva er verdien av en “like”?

Share this post:

I dag har vi teknologi tilgjengelig i lomma som gjør det mulig å interagere med hvem som helst, hvor som helst, når som helst. Vi Vippser penger, AirDropper bilder eller deler hjerteslagene våre igjennom en klokke. Moderne sjekking består av swiping til høyre eller venstre, eller (hvis man er mer opptatt av personlighet enn utseende) prediksjon av en sjelevenn gjennom bruk av Big Data Analytics. Politiske revolusjoner kan bli fulgt gjennom Twitter, og jammen har ikke lobbyistene flyttet seg fra stortingskantinen til samme plattform.

Den menneskelige interaksjonen vil aldri bli den samme igjen, verken privat eller profesjonelt. Likevel kan det virke som om den private sfæren har trykket teknologien tettere til sitt bryst enn den profesjonelle. Dersom det handler om dag-til-dag samhandling er vi langt mer tilbøyelige til å sende en mail på jobb, enn det vi er privat – selv om det tar lang tid. Vi sender enorme filer via e-post – selv om det tar opp unødvendig plass. Vi trykker på ”Reply to all” når vi svarer på fellesmail – selv om de fleste på lista ikke har noen verdi av informasjonen. Vi tror at de med mest makt på jobb er de med lengst tittel – selv om den nederst på rangstigen har delt all kunnskapen sin med hele organisasjonen.

“Det er så mange verktøy tilgjengelig for å kunne jobbe smartere. Så hvorfor gjør vi ikke det? Hvorfor er det så vondt å jobbe på en ny måte?”

Hva er avkastningen på å jobbe annerledes?
For å endre på noe må man kunne se fordelene av endringen. Sosiale medier har gjort arrangering av eventer mye enklere. Det har også gjort oss flinkere til å huske bursdager, samtidig som terskelen for å bry seg er blitt betydelig mindre. For mange er ”likes” eller ”retweets” grunn nok i seg selv til å være til stede på sosiale medier. Men hva har dette med samhandling på jobb å gjøre? Egentlig er det ganske rett frem: Ved å jobbe sosialt trigges mange av de samme følelsene og opplevelsene man får ved å benytte sosiale medier utenfor jobb. Ved å dele filer som blir likt av kollegaer får jeg en følelse av mestring. Ved å få en personlig takk av en sjef på min ”profil” får jeg en følelse av stolthet og selv-verdi. Og ved å svare på et spørsmål noen stiller føler jeg at jeg er til nytte. Avkastningen av å jobbe på en ny måte er flere enn de gode følelsene jeg har beskrevet over.

Den aller største avkastningen er mest sannsynlig noe helt annet enn det du tror, og dette vil være et av hovedtemaene på årets Business Connect.

Få “utregningen” under årets Business Connect
En person som virkelig har forsket på avkastningen, eller ”ROI” (return on investment) av å jobbe sosialt, er Louis Richardson. Den 19. November kommer Louis til Norge for å fortelle om sin erfaring med å jobbe med bedrifter som ønsker å endre måten de jobber på. Louis vil garantert by på et ”aha”-øyeblikk, samt endre ditt syn på fordelene med å jobbe på en ny måte.

 

Client Executive

More Forretningsutvikling stories

Kvantesikkerhet vil sikre deg mot morgendagens cyberkriminelle

I 2020 ble alle aspekter av livet, fra jobb og studier til underholdning og sosialt samvær, digitalisert. I takt med ny banebrytende teknologi og økende avhengighet av skytjenestene som muliggjør utviklingen, øker også sikkerhetskravene. IBM Research har lansert sine spådommer for 2021. Selv om mye er usikkert fremover, er det helt klart at hybride skyløsninger […]

Continue reading

Vi forplikter oss til nullutslipp innen 2030

Engasjement for bærekraft og miljø er ikke noe nytt for IBM. I over 30 år har vi vært åpne om hvordan vi håndterer avfall og bruker energi. Vi har lenge hatt konkrete mål for å redusere energibruk, øke andel fornybar energi og redusere utslipp av klimagasser. Vi forstår alvoret knyttet til global oppvarming og har […]

Continue reading

 IBM lanserer FlashSystem 5200 – enda mindre, enda kraftigere 

Stadig flere organisasjoner gjennomgår betraktelige digitale transformasjoner og flytter deler av sin forretningsprosesser over i skyen for å kunne sikre sin relevans og fremtidens kunde- og brukeropplevelse. Den akselererte digitaliseringen som har fulgt utbruddet av Covid-19 har kun forsterket denne tendensen. Eksempelvis vil -ifølge IDC– mengden av data som skapes global vokse til 143 zettabytes […]

Continue reading