Digitalisering

Mer presis markedsføring med IBM og Facebook!

Share this post:

Daglig får jeg tilbud på bleier fra Libero og Pampers, selv om det er en stund siden tenåringene mine brukte det.  Tidligere har Facebook annonsert at de ønsker å tilby reklame fra lokale aktører. For eksempel vil jeg være mye mer interessert i å få reklame fra bakeren «nedi gata» med ferske brød til salgs, enn fra bakeriet på den andre siden av byen. Vil vi nå oppleve nyttig og meningsfull reklame på Facebook?

Facebook har i dag 1,44 milliarder aktive kunder verden over. Markedspotensialet er enormt.

Hvis et samarbeid mellom Facebook og IBM kan gi meg reklame som jeg opplever som nyttig, vil det gi meg som kunde en merverdi. Reklamen vil ikke føles så meningsløs. Facebook er en kommersiell aktør, avhengig av inntekter fra reklame. Slik jeg ser det drar både Facebook og jeg fordeler av at jeg finner reklamebudskapet relevant.

Allerede i dag kan IBM sine nettskybaserte bedrifts-kunder med «IBM Journey Designer», bruke Facebook sine annonsemuligheter. Målet er å skape personlige kundeopplevelser på tvers av alle engasjementer. I etterkant kan de bruke «IBM Journey Analytics» for å få en forståelse av hvordan kundene deres reagerte.

Facebook sin Vice President for forretnings samarbeid, Blake Chandlee uttaler i en pressemelding at de «nå kan nå sine merkevare kunder og målgrupper på en bedre måte». Ved å samarbeide med IBM Commerse THINKLab kan de, ved hjelp av person-rettet markedsføring, tilby sine merkevare kunder en bedre vei til å nå sine forretningsmål.

Jeg er en gjennomsnittlig bruker av Facebook. Jeg liker å holde meg oppdatert, og sier oftere «nice to know» enn «need to know». Jeg er veldig positivt innstilt til at når man likevel må ha reklame på Facebook, kan få noe fornuftig ut av den. Mottakeren har større nytte av skreddersydd reklame enn for hel-sides annonser i avisen!

Se pressemeldingen her.

#IBMNorge #IBMandFacebook #IBMAnalytics #IBMCommerce #omnichannel #marketing #multichannel

More Digitalisering stories

Skyreise-eksperter mot takeoff

Etter flere år uten store investeringer i Norge får Nordcloud endelig rammer til å satse offensivt. Endringen kommer som en konsekvens av IBMs kjøp av selskapet.

Continue reading

Inviterer til konkurranse med bærekraftrådgivning i premie

Innovasjon og bruk av ny teknologi hos bedrifter og samfunn skal bidra til at FNs bærekraftsmål nås. I anledning Earth Day ønsker IBM å bidra til grønn omstilling ved å hjelpe bedrifter til å sette ekstra søkelys på hvordan de kan bidra. Ved å delta i vår konkurranse kan du vinne en av tre workshops […]

Continue reading

Hvordan kan din bedrift bli mer bærekraftig?

Med det stadig økende fokuset på bærekraftsrapportering i bedrifter i dag, har behovet for å kunne spore, måle og dokumentere bærekraftsinitiativer aldri vært viktigere. Derfor har IBM invitert til bærekraftseminar med fokus på hvordan intelligente workflows kan hjelpe med med en av de viktigste utfordringene mange bedrifter står overfor: Mer bærekraftig forretningsmodeller. Vi samlet noen […]

Continue reading