Innovasjon

Løsningen på det store IT-dilemmaet

Share this post:

Organisasjoner har i flere tiår slitt med en stor utfordring. Datasystemene har enten vært designet med fleksibilitet eller enkelhet for øyet, men ikke begge deler.

La oss se på noen paralleller fra forbrukermarkedet. Et nettbrett representerer enkelhet. Du får et produkt som er lett å navigere, kobler seg raskt til internett og du kan laste ned nyttige applikasjoner etter hvert som du trenger nye funksjoner. En PC representerer fleksibilitet. Avhengig av behov og budsjetter har du tusenvis av valgmuligheter innen et vell av maskinvare, operativsystemer og applikasjoner.

Tilsvarende er tilfelle i datarommet. I dag kan bedrifter kjøpe systemer som er ferdigkonfigurert til å utføre et sett med spesialiserte oppgaver. Dette kan settes opp raskt, og løsningen gjør jobben den er satt til svært effektivt. Du har imidlertid lite fleksibilitet etter at du har valgt system. Et annet alternativ er å kjøpe individuelle komponenter – servere, nettverk, lagring og tilpasse det med egne programvarevalg. Ofte må du leie konsulenter for å sette sammen puslespillbitene, og tiden og kostnadene eskalerer.

IBM har nå lansert en løsning som gjør at man slipper å velge mellom enkelhet og fleksibilitet. Vi kaller det PureSystems – systemer med integrert ekspertise. Maskinvarekomponentene er standardisert slik at de kan bygges og tilpasses i en og samme boks. Koble til strøm og du har alt du trenger i ett skap og med ett eneste administrasjonsverktøy for alt av maskinvare. I tillegg får du en IT-konsulent eller ti med på kjøpet. Erfaringer fra tusenvis av IT-prosjekter gjennom flere år er bakt inn i systemet. Ekspertisen kaller vi mønstre, og er enkelt fortalt oppskrifter på hva som er beste praksis for akkurat den oppgaven du har tenkt å utføre. Dermed slipper du å begynne med blanke ark. Feilskjær og lærepenger, og ikke minst tid og kostnader knyttet til disse, er tatt av andre i tilsvarende prosjekter før deg.

Med systemet har du mulighet til å tilpasse etter hvert som behovet til selskapet ditt endres. Du kommer raskt i gang med minimumskonfigurasjonen. Deretter legger du til maskinvare og programvare ettersom bedriften vokser og behovene endrer seg. Med PureSystems kan nye systemer rulles ut på dager og timer istedenfor måneder og uker.
Etter hvert som bedriftene utvider datarommet, blir det som regel en salig blanding av nytt og gammel. Tiden og kostnadene knyttet til drift og vedlikehold vokser betydelig. Analyseselskapet IDC har estimert at mer enn 70 % av bedrifters IT-budsjetter brukes på enkle vedlikeholdsoppgaver. Og dette tallet vokser. Dermed brukes stadig mer på å opprettholde status quo i bedriften, og stadig mindre på fornyelse av datasystemene.

Systemer med integrert ekspertise er fremtiden. Datarommet bør være en konstant evolusjon som ikke bare er drevet av teknologiske nyvinninger, men av at kompetanse og erfaring blir gjort tilgjengelig, nedlastbar og eksekverbar for alle som ønsker det. La maskinene utføre rutineoppgavene, slik at din bedrift kan fokusere på nyskaping og vekst!

Bjørn Nordy, direktør IBM Systems & Technology Group

Country Manager – IBM Integrated Technology Services

More Innovasjon stories

Vi forplikter oss til nullutslipp innen 2030

Engasjement for bærekraft og miljø er ikke noe nytt for IBM. I over 30 år har vi vært åpne om hvordan vi håndterer avfall og bruker energi. Vi har lenge hatt konkrete mål for å redusere energibruk, øke andel fornybar energi og redusere utslipp av klimagasser. Vi forstår alvoret knyttet til global oppvarming og har […]

Continue reading

5G og Edge Computing – Hva skal vi med det?

De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt uttrykkene 5G eller Edge Computing. Ifølge teknologiekspertene definerer de fremtiden i IT-bransjen og vil være en driver for nye forretningsmodeller og muligheter. Men hva er egentlig disse begrepene? Og hva skal vi med dem? 5G I korte trekk er 5G den nyeste utviklingen innen trådløs […]

Continue reading

Hvordan lykkes med heldigitale globale konferanser?

Hvordan løser man utfordringen med å samle over 95 000 deltakere til konferanse i en tid der avgjørende smittevernstiltak hindrer mennesker å møtes? Her er fem tiltak som bidro til at IBM Think Digital 2020 ble et vellykket helvirtuelt arrangement. Hvert år pleier IBM å avholde sin globale årskonferanse «Think» i San Fransisco. I fjor […]

Continue reading