Innovasjon

Hva blir ditt svar på vårt globale tiltak «Call for Code»?

Share this post:

IBM lanserte nylig ett globalt initiativ som heter Call for Code. Med en investering på 30 millioner dollar i løpet av fem år, og i samarbeid med FN, Røde Kors, Linux Foundation og David Clark Cause går vi ut med et kraftfullt opprop til utviklere, startups og entreprenører verden over.

Det handler om å bygge løsninger som hjelper til med å forberede oss på, håndtere og gjenopprette ødeleggelser etter naturkatastrofer av ulike slag. VI i IBM bidrar med både teknologi og support for å starte prosjekter. FN og Røde Kors vil hjelpe til med formulering av utfordringene som skal håndteres, samt delta som dommere.

Påmeldingen til Call for Code åpnet 24. mai – innsendinger av konkurransebidrag kan gjøres mellom 18. juni til 31. august.

Det teamet som vinner får en premiesum, støttet fra Linux Foundation, og får presentere sin løsning for ledende risikokapitalister. IBMere kan ikke motta denne prisen, men det vil bli kjørt en konkurranse for IBMere parallelt. Deltagere fra det vinnende Call for Code-teamet kommer til å bli invitert til Corporate Service Corps, og få mulighet til å implementere sin løsning et sted i verden der det er behov for denne løsningen.

Så hva kan du gjøre lokalt, her i Norge, når det gjelder Call for Code:

  • Inviter relevante personer i ditt nettverk til Call for Code, alle som kaller seg utviklere, designere, arkitekter, entreprenører, programmerere – kort sagt, alle som vil og kan skape koder som kan brukes til å hjelpe mennesker – og samtidig håndtere naturkatastrofer bedre. All informasjon, samt påmelding, finner du her.
  • Delta selv, eller oppfordre dine utviklerkollegaer til å delta i den interne Call for Code. Det har et viktig formål, det er utviklende og en mulighet for å bygge ditt nettverk, samtidig som du konkurrerer for en attraktiv pris!
  • Følg hashtag #CallforCode i sosiale medier  –  Slik kan du enkelt se det siste nye, samt dele til dine relevante målgrupper i ditt nettverk.

Lykke til!

//Otto

 

Save

Kommunikasjonsdirektør

More Innovasjon stories

Vi forplikter oss til nullutslipp innen 2030

Engasjement for bærekraft og miljø er ikke noe nytt for IBM. I over 30 år har vi vært åpne om hvordan vi håndterer avfall og bruker energi. Vi har lenge hatt konkrete mål for å redusere energibruk, øke andel fornybar energi og redusere utslipp av klimagasser. Vi forstår alvoret knyttet til global oppvarming og har […]

Continue reading

5G og Edge Computing – Hva skal vi med det?

De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt uttrykkene 5G eller Edge Computing. Ifølge teknologiekspertene definerer de fremtiden i IT-bransjen og vil være en driver for nye forretningsmodeller og muligheter. Men hva er egentlig disse begrepene? Og hva skal vi med dem? 5G I korte trekk er 5G den nyeste utviklingen innen trådløs […]

Continue reading

Hvordan lykkes med heldigitale globale konferanser?

Hvordan løser man utfordringen med å samle over 95 000 deltakere til konferanse i en tid der avgjørende smittevernstiltak hindrer mennesker å møtes? Her er fem tiltak som bidro til at IBM Think Digital 2020 ble et vellykket helvirtuelt arrangement. Hvert år pleier IBM å avholde sin globale årskonferanse «Think» i San Fransisco. I fjor […]

Continue reading