Forretningsutvikling

Skape innovasjon for å bygge engasjement og bevissthet

Share this post:

Vasaloppet er ikke bare verdens eldste, lengste og største skiløp. I dag er det 16 ulike aktiviteter som blant annet innebærer sykling, løp og langrenn. Hvert år er det 100.000 registrerte deltakere. Det første langrennsløpet ble holdt i 1922 over den klassiske 90 km strekningen fra Sälen til Mora i Sverige. I dag går alle disse rutene langs den samme historiske strekningen.

En utvidelse av arrangementet inkluderer et sommerløp som har blitt utrolig populær blant sportsentusiaster, men den store etterspørselen er ikke den eneste grunnen for ekspansjon. Global oppvarming har hatt en påvirkning til tross for at løpet ligger langt nord. I tillegg blir snødekket stadig mer upålitelig.

Organisasjonen bak Vasaloppet er Vasaloppsföreningen Sälen-Mora. De er forpliktet til å sikre arrangementets fremtid frem til 100-årsdagen i 2022. Nøkkelen til å opprettholde en bærekraftig fremtid for arrangementet er å øke bevisstheten rundt sommerløpene (samtidig som å opprettholde bevisstheten om vinterlekene). Vinterlekene ligger på level 85 prosent, mens sommerløpene er på et lavere nivå.

Med veksten av sosiale medier og individers ønske om personlige opplevelser er det åpenbart at digitale medier er en stor del av løsningen fremfor tradisjonelle medier. I utviklingen og implementeringen av strategien ble markedsføringsteamet ledet av Jon Svensson.

IBM har vært Vasaloppets innovasjonspartner i over 50 år. Sammen har vi skapt en blanding av strategier, økosystemer og tekniske løsninger. Det har endret og forsterket opplevelsen av Vasaloppet, både for deltakere og publikum. Nylig innovasjon inkluderer en fleksibel skyløsning som leverer kapasitet på etterspørsel og en interaktiv app for konkurrentene.

Selv om Vasaloppet er et av Sveriges eldste og mest kjente merkevarer, er det ikke på noen måte konservativt. Gjennom den kontinuerlige endringen av forretningsmodell og teknologi har Vasaloppet som organisasjon etablert en kultur som” aldri står fast i skibakken”, men heller” går ut i det ukjente” for å fokusere og levere en opplevelse i verdensklasse.

Jon Svensson, CMO i Vasaloppet og John Gibe, Digital Strategy Consultant i IBM diskuterer hvordan de sammen med ledelsen i Vasaloppet planlegger en ny strategi frem mot 2022. De har utviklet flere innovative og spennende løsninger som allerede har fått en bred mediedekning. Hør på webinaret her.

//Camilla

 

Social Media & Digital Marketing

More Forretningsutvikling stories

Call for Code

IBM lanserer Call For Code 2021: En global utfordring for å bekjempe klimaendringer. Verden endrer seg raskt, og det siste året har ikke gitt oss noen grunn til å tro noe annet. Derfor inviterer Call for Code 2021 i år alle verdens utviklere og innovatører til å bekjempe klimaendringer med open source-tecknologi Call For Code […]

Continue reading

Kvantesikkerhet vil sikre deg mot morgendagens cyberkriminelle

I 2020 ble alle aspekter av livet, fra jobb og studier til underholdning og sosialt samvær, digitalisert. I takt med ny banebrytende teknologi og økende avhengighet av skytjenestene som muliggjør utviklingen, øker også sikkerhetskravene. IBM Research har lansert sine spådommer for 2021. Selv om mye er usikkert fremover, er det helt klart at hybride skyløsninger […]

Continue reading

Vi forplikter oss til nullutslipp innen 2030

Engasjement for bærekraft og miljø er ikke noe nytt for IBM. I over 30 år har vi vært åpne om hvordan vi håndterer avfall og bruker energi. Vi har lenge hatt konkrete mål for å redusere energibruk, øke andel fornybar energi og redusere utslipp av klimagasser. Vi forstår alvoret knyttet til global oppvarming og har […]

Continue reading