Forretningsutvikling

Skape innovasjon for å bygge engasjement og bevissthet

Share this post:

Vasaloppet er ikke bare verdens eldste, lengste og største skiløp. I dag er det 16 ulike aktiviteter som blant annet innebærer sykling, løp og langrenn. Hvert år er det 100.000 registrerte deltakere. Det første langrennsløpet ble holdt i 1922 over den klassiske 90 km strekningen fra Sälen til Mora i Sverige. I dag går alle disse rutene langs den samme historiske strekningen.

En utvidelse av arrangementet inkluderer et sommerløp som har blitt utrolig populær blant sportsentusiaster, men den store etterspørselen er ikke den eneste grunnen for ekspansjon. Global oppvarming har hatt en påvirkning til tross for at løpet ligger langt nord. I tillegg blir snødekket stadig mer upålitelig.

Organisasjonen bak Vasaloppet er Vasaloppsföreningen Sälen-Mora. De er forpliktet til å sikre arrangementets fremtid frem til 100-årsdagen i 2022. Nøkkelen til å opprettholde en bærekraftig fremtid for arrangementet er å øke bevisstheten rundt sommerløpene (samtidig som å opprettholde bevisstheten om vinterlekene). Vinterlekene ligger på level 85 prosent, mens sommerløpene er på et lavere nivå.

Med veksten av sosiale medier og individers ønske om personlige opplevelser er det åpenbart at digitale medier er en stor del av løsningen fremfor tradisjonelle medier. I utviklingen og implementeringen av strategien ble markedsføringsteamet ledet av Jon Svensson.

IBM har vært Vasaloppets innovasjonspartner i over 50 år. Sammen har vi skapt en blanding av strategier, økosystemer og tekniske løsninger. Det har endret og forsterket opplevelsen av Vasaloppet, både for deltakere og publikum. Nylig innovasjon inkluderer en fleksibel skyløsning som leverer kapasitet på etterspørsel og en interaktiv app for konkurrentene.

Selv om Vasaloppet er et av Sveriges eldste og mest kjente merkevarer, er det ikke på noen måte konservativt. Gjennom den kontinuerlige endringen av forretningsmodell og teknologi har Vasaloppet som organisasjon etablert en kultur som” aldri står fast i skibakken”, men heller” går ut i det ukjente” for å fokusere og levere en opplevelse i verdensklasse.

Jon Svensson, CMO i Vasaloppet og John Gibe, Digital Strategy Consultant i IBM diskuterer hvordan de sammen med ledelsen i Vasaloppet planlegger en ny strategi frem mot 2022. De har utviklet flere innovative og spennende løsninger som allerede har fått en bred mediedekning. Hør på webinaret her.

//Camilla

 

Social Media & Digital Marketing

More Forretningsutvikling stories

5G og Edge Computing – Hva skal vi med det?

De aller fleste har i en eller annen sammenheng hørt uttrykkene 5G eller Edge Computing. Ifølge teknologiekspertene definerer de fremtiden i IT-bransjen og vil være en driver for nye forretningsmodeller og muligheter. Men hva er egentlig disse begrepene? Og hva skal vi med dem? 5G I korte trekk er 5G den nyeste utviklingen innen trådløs […]

Continue reading

Hvordan lykkes med heldigitale globale konferanser?

Hvordan løser man utfordringen med å samle over 95 000 deltakere til konferanse i en tid der avgjørende smittevernstiltak hindrer mennesker å møtes? Her er fem tiltak som bidro til at IBM Think Digital 2020 ble et vellykket helvirtuelt arrangement. Hvert år pleier IBM å avholde sin globale årskonferanse «Think» i San Fransisco. I fjor […]

Continue reading

Innovativ teknologi sikrer trygge forbrukere: Call for Code og Covid-19

Sosial distansering inne i butikker og på offentlig transport hindrer smitte og bidrar til å redusere spredning og konsekvenser av sykdom. Men hva gjør man med køene som skapes utenfor eksempelvis apotek og butikker – er det like lett å overholde reglene om trygg avstand når over store mengder mennesker venter på bussen eller på […]

Continue reading