Skyplattform og tjenester

Lagring tilpasset nettskyen

Share this post:

17. februar ble IBM Spectrum Storage annonsert. En ny programvareportefølje som er utviklet for å styre alle former for lagring, både i skyen og datasentre. For å utvikle og endre lagringsøkonomien investerer IBM mer enn 1 milliard dollar over en femårsperiode. I IDC sin kvartalsrapport for lagringsprogramvare (IDC Quarterly Storage Software Qview -2014 Q2) rangeres IBM som markedsleder med 40 prosent markedsandel innen lagring i skyen.

Løsningen gjør det mulig for kunder å flytte alle typer data til riktig sted til rett tid. Samt optimalisere kostnader, ytelse og sikkerhet for hver enkelt kunde. Løsningen er utviklet for å håndtere ineffektiv datalagring ved å legge på et lag med intelligent programvare på eksisterende maskinvare. Det vil si at man skaper et fotavtrykk som både er kostnadseffektivt, bidrar til å optimalisere både ytelse og sikkerhet for dine data. IBM Spectrum Storage inneholder mer enn 700 patenter og er designet for at man enkelt kan skifte til en hybrid sky. Da kan man effektivt administrere store mengder datatrafikk.

En ny tilnærming er nødvendig for å hjelpe kunder med å takle kostnader og kompleksiteter som oppstår som følge av enorm datavekst. Tradisjonell lagring er ineffektivt i dagens verden, der verdien av hver bit med data endres til enhver tid. IBM revolusjonerer datalagring med vår IBM Spectrum Storage-programvare, som hjelper kunder til å mer effektivt utnytte de investeringene de gjør i maskinvare for å utnytte den fulle forretningsverdien av data. ”

         Tom Rosamilia, Senior Vice President for IBM Systems.

Etterspørselen på lagring øker siden mange applikasjoner blir levert gjennom skyen. Dette krever en ny tilnærming for å håndtere data. Innen 2019 mener analysefirmaet Gartner at 70 prosent av eksisterende lagringsprodukter vil være tilgjengelig som programvare. Dette gjelder også for ustrukturerte data i skyen.

Eksempelvis bruker Netflix IBM Spectrum Accelerate-programvare for å håndtere sine on demand-strømmetjenester. Programvaren utnytter Netflix eksisterende hardware, og løser de økende utfordringene ved administrering av data de har idag. Her administrerer de databaser, utvikling, testing og back-up operasjoner. Dette førte til at Netflix fikk 80 prosent mer tilgjengelig gulvplass. IBM Spectrum Accelerate bidrar også til at Netflix kan effektivisere antall transaksjoner. For Netflix og andre bedrifter kan IBM Spectrum Storage bidra til å redusere lagringskostnader med opptil 90 prosent i enkelte miljø ved å automatisk plassere og flytte data til den mest kostnadseffektive lagringsenheten. Enten via flash, tape eller disksystemer, levert av IBM.

Her får du mer informasjon om IBM Spectrum Storage.

 

 

 

Business Unit Executive Software

More stories

De tre største truslene i skyen

Først publisert i Computerworld 15.06.20. KOMMENTAR: Fremtidsrettede virksomheter foretrekker digitale skyløsninger. Med sin fleksibilitet, effektivitet, prosesseringskraft og brukervennlighet, bidrar de til produktivitet og innovasjonsevne, skriver Mari Grini. Samtidig er mange bedrifter bekymret for om de har kontroll på sikkerheten i skyen. Sikkerhetsbehov og risikotoleranse endrer seg ikke selv om man flytter IT-systemene til skyen. Når […]

Continue reading

Yara og IBM inviterer til globalt samarbeid

Pressemelding: Yara og IBM inviterer til globalt samarbeid for mer bærekraftig matproduksjon: lanserer åpen digital landbruksplattform  Davos, Sveits, 23. januar 2020 – Yara International (OSE: YAR), et ledende globalt selskap innen plantenæring og digitale løsninger for landbruket, og IBM (NYSE: IBM), inviterer landbruksforeninger, bransjeaktører, akademia og frivillige organisasjoner fra mat- og landbruksnæringen til å bidra […]

Continue reading

Data – vår nye naturressurs

Norge er rikt på naturressurser. Fremfor alt olje, men også fossefall, fisk og mineraler har gjort landet til et av verdens aller rikeste velferdsstater. Etter hvert som petroleumsinntektene avtar trenger vi sårt nye ressurser som grunnlag for nye inntektsstrømmer. Data kan være ett av svarene. Den digitale revolusjonen vi står midt oppe i har gjort […]

Continue reading