Digitalisering

Sent skal synderen våkne

Share this post:

Bilindustrien har lenge hatt en sterk fremgang. Nå har industrien tatt en nærmere kikk på sine egne prognoser og konstatert at det er mørke skyer på himmelen. Deres estimerte produksjonsvolumer av biler får rett og slett ikke plass i samfunnet og de begynner å forstå at fremtiden kommer til å se annerledes ut enn planlagt.

Fords styreleder Bill Ford deltok nylig på Mobile World Congress i Barcelona. I sin visjon for fremtidens transportlandskap konstantere han at det må tas grep for å håndtere den raskt voksende trafikken. Hvis ikke kommer fire milliarder biler i 2050 til å skape et globalt trafikkaos.

Bill Ford har innsett det mange ser stadig tydeligere. Att vår fremtidige velferd ikke kommer fra flere personbiler. Det må helhetlige løsninger og visjoner til for å løse trafikkutfordringene vi står ovenfor.

I arbeidet med Nasjonal transportplan 2014 – 2023 er det tydelig at et allerede presset transportnett møter store utfordringer fremover. Befolkningen i Norge ventes å øke med halvannen million mennesker de neste 30 årene. En tredjedel av denne veksten kommer i Oslo-området. Økonomisk vekst og økt inntekt sammen med befolkningsvekst vil gi en kraftig økning i transportbehovet.

Om man samtidig skal nå klimamålene og utvikle transportsystemet i en mer miljøvennlig retning er det tydelig at man i tillegg til kapasitetsutbygging trenger et sterkt fokus på å gjøre det mulig å reise mindre og smartere. Hvilken rute er raskest fra A til B for hver enkelt av oss? Hvordan kan man forutsi og forhindre trafikkorker? Hvilke reiser behøves ikke gjennomføres i det hele tatt?

Man kan relativt enkelt finne svar på disse spørsmålene. Dataene finnes rundt oss. Vi har bare ikke et godt nok utviklet system for å gjøre data om til innsikt. Jeg mener at ved å ta teknologien til hjelp kan man løse trafikkutfordringene i løpet av en fem-års periode.

Transport Industry leader IBM Nordic

More Digitalisering stories

Inviterer til konkurranse med bærekraftrådgivning i premie

Innovasjon og bruk av ny teknologi hos bedrifter og samfunn skal bidra til at FNs bærekraftsmål nås. I anledning Earth Day ønsker IBM å bidra til grønn omstilling ved å hjelpe bedrifter til å sette ekstra søkelys på hvordan de kan bidra. Ved å delta i vår konkurranse kan du vinne en av tre workshops […]

Continue reading

Call for Code

IBM lanserer Call For Code 2021: En global utfordring for å bekjempe klimaendringer. Verden endrer seg raskt, og det siste året har ikke gitt oss noen grunn til å tro noe annet. Derfor inviterer Call for Code 2021 i år alle verdens utviklere og innovatører til å bekjempe klimaendringer med open source-tecknologi Call For Code […]

Continue reading

Hvordan kan din bedrift bli mer bærekraftig?

Med det stadig økende fokuset på bærekraftsrapportering i bedrifter i dag, har behovet for å kunne spore, måle og dokumentere bærekraftsinitiativer aldri vært viktigere. Derfor har IBM invitert til bærekraftseminar med fokus på hvordan intelligente workflows kan hjelpe med med en av de viktigste utfordringene mange bedrifter står overfor: Mer bærekraftig forretningsmodeller. Vi samlet noen […]

Continue reading