Skyplattform og tjenester

Cloud løsninger skaper nye muligheter

Share this post:

Husker du den tiden man hadde egne datarom i kontorbygg? Det er et spørsmål fremtidige generasjoner vil riste på hode til. Det vil gå inn i historieboken og snakkes om slik man nå gjør med møllene langs Akerselven eller betydningen dampmaskinen hadde for den industrielle revolusjonen.

Var programmerere å regne som kunstnere på 80-tallet?

 Som nyutdannet ingeniør fra Høyskolen i Agder tidlig på 80-tallet, diskuterte vi om programmering var kunst. Vi forlangte å skrive koden slik vi ønsket og noen forlangte ”menneskeretten” å skrive assembly. Vet noen hva det er i dag?

Vi diskuterte betydningen data ville ha for fremtiden. Visjoner om at datakraft en dag ville bli tilgjengelig på samme måte som elektrisk strøm – gjennom kontakten i veggen.

Den kunstneriske programmerers undergang

 Vår visjon begynner nå å bli virkelighet. Standard datamaskinkraft er basert på standard virtuelle datasentre. Det er det motsatte av den kunstneriske programmerer, som selv skaper og velger sine verktøy. I dag kan du koble deg på skybaserte datasentre, og få tilgang til all den datakraft du trenger (www.softlayer.com) som Infrastructure as a Service (IaaS).

Neste nivå på stigen er Platform as a Service (PaaS). Dette nivået bestemmer miljøet du skal programmere i, og setter det opp etter forhåndsdefinerte mønstre. Det utfordrer den kunstneriske programmereren. IBM Bluemix, som ble lansert på IBM Pulse 2014 (www.bluemix.net), skaper et helt miljø for utvikling og drift av applikasjoner, der tjenestene faktureres basert på forbruk.

Hva er fremtiden for Cloud?

 Det vil komme helt nye forretningsmuligheter basert på tilgang til datakraft. Akkurat som tilgangen på strøm var en forutsetning for utvikling av underholdningsindustrien. Fra teateret flyttet den seg til kinosalen, så inn i stuen via TVen. Nå skjer det samme med online-spill og bruk av sosiale medier. Selvsagt godt hjulpet av internettgenerasjonen. De som aldri har skrevet brev for hånd, aldri brukt en fast telefon og synes epost er gammeldags. De krever umiddelbar tilgang.

Mens standardiseringen av elektrisk kraft var en akselerator for den industrielle revolusjon, er skybasert teknologi tilsvarende akselerator informasjonsrevolusjonen. Datakraft kommer ikke gjennom en kontakt i veggen – den kommer gjennom luften fra skyen!

 

intheclouds

More Skyplattform og tjenester stories

Inviterer til konkurranse med bærekraftrådgivning i premie

Innovasjon og bruk av ny teknologi hos bedrifter og samfunn skal bidra til at FNs bærekraftsmål nås. I anledning Earth Day ønsker IBM å bidra til grønn omstilling ved å hjelpe bedrifter til å sette ekstra søkelys på hvordan de kan bidra. Ved å delta i vår konkurranse kan du vinne en av tre workshops […]

Continue reading

Er din bedrift rustet for konsekvensene av klimaendringer?

De siste ti årene har vi sett store klimaendringer. Temperaturøkning og ekstremvær byr på store økonomiske utfordringer. Forsikringsbransjen forteller om kraftig økning i naturskadehendelser. Millionbeløp blir utbetalt årlig, og beløpene blir bare større for hvert år. Det er derfor viktigere enn noensinne at vi innovative og jobber med fremtidsrettede løsninger som kan redusere klimaskader.

Continue reading

Hvordan kan din bedrift bli mer bærekraftig?

Med det stadig økende fokuset på bærekraftsrapportering i bedrifter i dag, har behovet for å kunne spore, måle og dokumentere bærekraftsinitiativer aldri vært viktigere. Derfor har IBM invitert til bærekraftseminar med fokus på hvordan intelligente workflows kan hjelpe med med en av de viktigste utfordringene mange bedrifter står overfor: Mer bærekraftig forretningsmodeller. Vi samlet noen […]

Continue reading