Mennesker og mangfold

People of IBM: Thea Tofteberg

Share this post:

Thea Tofteberg har siden studiene hatt en spennende reise som har vært preget av fire interesser: teknologi, innovasjon, bærekraft og business. Ikke så unaturlig at hun endte opp i IBM da. I dag jobber hun med salg gjennom business partnere i IBM Automation. Bli bedre kjent med Thea her:

Gjennom sosiale medier og podkast viste Isabelle Ringnes frem mulighetene med teknologi og påvirkningen teknologi har på bærekraft. Hun understreket viktigheten av at kvinner også er med på å forme utviklingen, at vi er med på å påvirke. Plutselig gikk det opp et lys for meg – det er jo her det skjer!

Fra teori til praksis – startet to selskaper innen delingsøkonomi

Etter å ha fullført bachelorgraden min som fokuserte på business og bærekraft i London klødde jeg i fingrene etter å få testet alt jeg hadde lært i praksis. Når du tar en grad i business studies får du innblikk i alle funksjoner i en organisasjon med fokus på strategisk styring og hvordan vinne i markedet. Som 21 åring er det lite sannsynlig å havne i en slik posisjon med mindre du starter noe selv – og det var det jeg gjorde.

Først reiste jeg til Polen og startet en bedrift innen matlevering, og tilbake i Oslo startet vi en markedsplass for privatundervisning i e-sport. Felles for de to oppstartsselskapene var forretningsmodeller som utnyttet teknologi for å disruptere tradisjonelle bransjer. Dette forsterket min interesse teknologi og innovasjon. Parallelt gikk jeg derfor tilbake til skolebenken og tok en mastergrad på Blindern innen teknologi og innovasjon. Jeg spesialiserte meg i disruptiv innovasjon, og skrev masteroppgave om hvordan e-sport kan disruptere fotballindustrien og hvordan en etablert industri best møter disrupsjon. Kort sagt: våre funn viste at man må «disrupt or be disrupted» – det beste en kan gjøre er å ligge i forkant og disrupte seg selv.

Oppsummert er mine interessefelt teknologi, innovasjon, bærekraft og business – og IBM er et selskap som kombinerer alle fire. Derfor ble IBM et naturlig valg for meg.

Utvikler IBMs partnere slik at de får mer ut av våre løsninger

I IBM jobber jeg med å bygge opp partnernettverket vårt innen tre områder: integration, business automation og AI operations. Det er mitt ansvar å finne nye partnere, men vel så viktig er det å bygge opp de partneravtalene vi har. Å hjelpe partnerne våre med å lykkes med IBM sine løsninger, hjelpe de med å bygge kompetanse og bidra til at de bedre forstår hvordan kundene deres får mest mulig ut av løsningene er noe av det morsomste jeg gjør. Jeg får være med å drive innovasjon, jeg jobber sammen med partnerne våre slik at de kan utvikle nye tjenester basert på vår teknologi. Det samme gjelder kundene våre. De kommer til oss med en idé, og vi i IBM kan gjøre det til virkelighet.  

Muskler til å gjøre en forskjell

Det som gjør IBM spesielle er at vi har muskler og ressurser til å gjennomføre bransjeendrende innovasjon. Med 6 milliarder dollar bruk på forskning årlig er vi verdens største private forskningsinstitusjon. Vi investerer ikke bare enorme summer i forskning og utvikling, men vi har også kraften til å implementere og gjennomføre. Vi kan virkelig gjøre en forskjell – det er en av fordelene med å være et stort, globalt selskap.

Teknologi som gir verdi

Selv om vi er et teknologiselskap så kan man lykkes her uten å være teknolog. Jeg er verken utvikler eller IT-ingeniør, men jeg forstår innovasjonsprosesser, og jeg jobber tett i samspill med de som kan teknologien. Det viktigste er å ha forretningsforståelse. Teknologien i seg selv er uinteressant, det er verdien teknologien gjør for kundene våre og for samfunnet som er spennende. Det mange kanskje ikke vet er at IBM faktisk er involvert i enormt mange tjenester som folk bruker hver eneste dag, som for eksempel bank og betalingstjenester, kundeservice, varehandel, reisereservasjoner, telekom og morgendagens helsetjenester.  Siden vi ofte ligger lenger vekk fra sluttbrukeren er vi litt usynlige, men IBM-teknologi er helt essensielt i mange tjenester som alle har et nært forhold til. Det er inspirerende.

More Mennesker og mangfold stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading