E-helse

Innovativ teknologi sikrer trygge forbrukere: Call for Code og Covid-19

Share this post:

Sosial distansering inne i butikker og på offentlig transport hindrer smitte og bidrar til å redusere spredning og konsekvenser av sykdom. Men hva gjør man med køene som skapes utenfor eksempelvis apotek og butikker – er det like lett å overholde reglene om trygg avstand når over store mengder mennesker venter på bussen eller på å komme inn på Vinmonopolet? Hadde det ikke vært fint om du heller kunne stått i en virtuell kø og holde av plassen din på trygg avstand – enten i bilen, hjemme eller et sted i nærheten?

Covid-19 har snudd verden som vi kjenner den på hodet, og vi står globalt overfor enorme sosiale-, økonomiske og helsemessige utfordringer. I IBM er vi sterke i troen på at teknologi kan være med på å løse mange av utfordringene verden står overfor. Derfor startet vi i 2018 verdens største utviklerkonkurranse, Call for Code Global Challenge, der vi inviterer utviklere og innovative problemløsere fra hele verden til å bruke ny teknologi til å finne løsninger på våre mest presserende problemer. Siden starten har over 300 000 utviklere fra over 168 land deltatt, og i 2020 skulle hovedfokuset for konkurransen være klimaendringer. Men 2020 ble annerledes enn vi alle trodde.

Derfor ba vi Call for Code- utviklerne om å bruke sine evner, ideer og kapasitet, til å utvikle løsninger som kan hjelpe verden å håndtere Covid-19 og effektene. Responsen på 2020 Call for Code Global Challenge har vært utrolig, og konkurransen ble til takket være et fantastisk samarbeid mellom blant annet IBM, UNHR og Clinton Global Initiative University. Konkurransen har også fått drahjelp fra artister som Lady Gaga som oppfordret «tech rock stars» til å bruke talentet sitt til dette formålet. Faktisk ble utvikleren som laget Safe Queue- som ville løst problemstillingen med Vinmonopolet- med på Call for Code etter å ha sett hennes sending.

Under IBMs digitale årskonferanse Think Digital 2020 lanserte vi tre løsninger som nå går videre til neste fase av produksjon:

Safe Queue: Safe Queue er en mobilapp som skal erstatte fysiske køer til eksempelvis butikken, Vinmonopolet og små bedrifter med virtuelle køer som hjelper befolkningen å holde trygg avstand.  Safe Queues bruker GPS- lokaliseringsdata for å lage en virtuell kø av de som er innenfor en radius på 300 meter, noe som tillater de ansatte å kontrollere køen digitalt og deretter validere inngangen med tilfeldig genererte QR-koder for hver kunde. Denne løsningen bygger på IBM Cloud Foundry for webapp-hotell, HERE-teknologier for geolokasjon og IBM Cloudant for å lagre data.

Les mer om Safe Queue her.

Are you Well?– appen er utviklet av team basert i India ved det globale design- og ingeniørselskapet Altran. Appen er et system for medisinsk assistanse, som skal bidra til å redusere trykket på overbelastede medisinske systemer. Appen skal hjelpe individer å evaluere sine egne symptomer ved hjelp av IBMs kunstige intelligens ® Watson™ Assistant. Løsningen bruker et globalt dashboard som deler inn tilfeller etter høyt, medium eller lavt, basert på risikoterskler satt av helsepersonell. Deretter kobler appen mulige smittede opp mot medisinsk fagpersonell som kan bruke dataen til å prioritere pasientene på en trygg måte.

Les mer om Are You Well? her.

CovidImpact:

CovidImpact er utviklet av et team fra University of British Columbia, med deltakere fra Canada, Bangladesh, Kazakhstan og Mexico. Løsningen skal bidra til å redusere de negative økonomiske effektene av Covid-19 på små bedrifter. Det er et prediktivt vurderingsverktøy utviklet på IBM Watson Tone Analyzer sin språklig analyse og IBMs ILOG CPLEX-regelsett for å kunne fatte beslutninger og forutse bedrifters økonomiske risikonivå. CovidImpact tilbyr en liste over nasjonale ressurser tilgjengelige for små bedrifter, og et dynamisk kart over økonomisk påvirkning som visualiserer hvor behovet er størst, noe som kan hjelpe myndighetene å rette forretningsstøtte til bestemte områder eller bransjer.

Les mer om CovidImpact her.

Det er fortsatt en mulighet for å delta i 2020 Call for Code Global Challenge, og ved å registrere deg her, får du alle ressursene du trenger. Fristen for å sende inn løsninger for både klimaendringer og Covid-19 er 31. juli 2020, og den globale vinneren blir annonsert i oktober.

 

 

Chief Technology Officer

More E-helse stories

Inviterer til konkurranse med bærekraftrådgivning i premie

Innovasjon og bruk av ny teknologi hos bedrifter og samfunn skal bidra til at FNs bærekraftsmål nås. I anledning Earth Day ønsker IBM å bidra til grønn omstilling ved å hjelpe bedrifter til å sette ekstra søkelys på hvordan de kan bidra. Ved å delta i vår konkurranse kan du vinne en av tre workshops […]

Continue reading

Call for Code

IBM lanserer Call For Code 2021: En global utfordring for å bekjempe klimaendringer. Verden endrer seg raskt, og det siste året har ikke gitt oss noen grunn til å tro noe annet. Derfor inviterer Call for Code 2021 i år alle verdens utviklere og innovatører til å bekjempe klimaendringer med open source-tecknologi Call For Code […]

Continue reading

Er din bedrift rustet for konsekvensene av klimaendringer?

De siste ti årene har vi sett store klimaendringer. Temperaturøkning og ekstremvær byr på store økonomiske utfordringer. Forsikringsbransjen forteller om kraftig økning i naturskadehendelser. Millionbeløp blir utbetalt årlig, og beløpene blir bare større for hvert år. Det er derfor viktigere enn noensinne at vi innovative og jobber med fremtidsrettede løsninger som kan redusere klimaskader.

Continue reading