Mennesker og mangfold

Bærekraftig Arendalsuke 2019 for IBM – og samfunnet

Share this post:

Når en liten sørlandsby som Arendal blir snudd på hodet en ukes tid så skjer det noe spesielt. Det skapes et unikt rom for dialog. Meningsutveksling beriker livene våre!

Ja, det var sommer og sol og godværsskyer, men bakteppet for Arendalsuka, som er blitt Norges viktigste politiske møteplass, var de store samfunnsutfordringene vi står overfor. Spørsmål knyttet til blant annet klima, sikkerhet, matproduksjon, innovasjon, etikk, miljøvern, helse, likestilling, nødhjelp og bærekraftig utvikling ble diskutert både sent og tidlig på over 1200 arrangementer over hele byen.

Med IBMs visjon om å være med å forme morgendagens samfunn, så var det mange aktører som hadde funnet plass til IBM på scenen. Totalt var vi invitert på 10 arrangementer og satte med det rekord i både antall arrangementer og deltakende IBMere. Du kan se hele opptaket av IBMs eget arrangement om hvordan ny teknologi kan bidra til å bekjempe sult her. I tillegg organiserte vi IBMs BBQ-middag for kunder og kontakter under Arendalsuka. God stemning, stor suksess og sol fra skyfri himmel!

Møteplasser og dialog er bra, men må følges opp av handling. Vi skal vise at vi er en teknologileverandør som bryr oss om samfunnsutviklingen! Det strategiske partnerskapet mellom IBM og Yara, som også ble diskutert under Arendalsuka, har et slikt element at samfunnsengasjement. I IBM tror vi nemlig ikke bare på gode resultater for enhver pris. Gode hensikter er vel så viktitg, og uten en god hensikt i bunn – blir det ikke langsiktig lønnsomhet. Og uten lønnsomhet kan du heller ikke drive med gode hensikter.

Det handler om et godt og solid verdigrunnlag.

Kommunikasjonsdirektør

More Mennesker og mangfold stories

Skyreise-eksperter mot takeoff

Etter flere år uten store investeringer i Norge får Nordcloud endelig rammer til å satse offensivt. Endringen kommer som en konsekvens av IBMs kjøp av selskapet.

Continue reading

Inviterer til konkurranse med bærekraftrådgivning i premie

Innovasjon og bruk av ny teknologi hos bedrifter og samfunn skal bidra til at FNs bærekraftsmål nås. I anledning Earth Day ønsker IBM å bidra til grønn omstilling ved å hjelpe bedrifter til å sette ekstra søkelys på hvordan de kan bidra. Ved å delta i vår konkurranse kan du vinne en av tre workshops […]

Continue reading

Call for Code

IBM lanserer Call For Code 2021: En global utfordring for å bekjempe klimaendringer. Verden endrer seg raskt, og det siste året har ikke gitt oss noen grunn til å tro noe annet. Derfor inviterer Call for Code 2021 i år alle verdens utviklere og innovatører til å bekjempe klimaendringer med open source-tecknologi Call For Code […]

Continue reading