Mennesker og mangfold

Bruk dine digitale superkrefter for å hjelpe mennesker i krise!

Share this post:

Du våkner og kjenner at du er kald og stiv. Sengen du ligger i er egentlig bare et teppe på bakken, og den kalde morgenluften kjøler. Kroppen er tung og hodet spinner. Du er tørst og magen skriker etter mat. Hvor er du? Hva gjør du nå? Alt som noen sinne fantes er helt borte, og tilbake ligger ikke noe annet enn tomhet og savn. 

Mennesker som av en eller annen grunn blir drevet på flukt gjør det som en siste mulighet. Det finnes ikke noe annet alternativ. Å bli tvunget til å forlate hjemby, bolig og eiendeler – eller i verste fall familiemedlemmer – er noe av det mest traumatiske et menneske kan oppleve.

I Norge blir vi overøst med nyheter om naturkatastrofer og krig som driver tusener på flukt. Her, i trygge Norge, er det nærmest umulig å kunne relatere til dramatikken og smerten flyktningene opplever. Noen ganger velger vi kanskje å unngå å ta innover oss hva som skjer. Andre ganger føler vi kanskje et stort behov for å gjøre noe, men det kan være vanskelig å vite nøyaktig hva vi kan bidra med eller hvordan.

IBM har et ansvar – men alle kan bidra

Vi kan alle, på en eller annen måte, hjelpe. Noe av det viktigste vi kan gjøre i den vestlige delen av verden, er å investere tid og kunnskap. Blant det som gir størst effekt er å bruke tid på å forstå utfordringene og deretter investere kunnskap for å finne løsninger på utfordringene.

Vi i IBM drives av et stort samfunnsengasjement. I over 100 år har vi jobbet med å tjene og opprettholde tillit hos både kunder, ansatte og samfunnet forøvrig. En så stor og verdensomspennende bedrift som IBM er nødt til å ta ansvar. Som en av verdens største, private forskningsinstitusjoner besitter IBM et enormt potensial for å kunne utvikle innovative løsninger – som ikke bare er av nytte for våre kunder – men og for resten av kloden! Slike løsninger skapes ikke bare for egen selvtilfreds, vi ser på det som vår plikt! Samfunnsengasjementet i IBM har i stor grad formet hvordan vi jobber.

Gjennom å arbeide med abstrakte metoder har vi som daglig jobber med digital teknologi en unik mulighet til å oppnå konkrete mål. Gjennom kode og design kan vi omforme en fjern idé til en faktisk løsning som kan føre til overlevelse og videre livsførsel for katastrofeofre. IBM bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. Det gjør vi enten gjennom globale programmer og prosjekter, men og gjennom det store antallet IBM-ere som arbeider frivillig rundt om i verden.

Call for Code: en mulighet for deg å utrette en forskjell

Call for Code er et slikt globalt prosjekt. Du trenger ikke nødvendigvis å «redde» verden gjennom økonomiske bidrag. Du kan utrette en forskjell men med dine mest verdifulle ressurser: tid og kunnskap. Call for Code 2019 er en utfordring til alle utviklere, designere og andre som ønsker og kan skape digitale løsninger som bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted – både lokalt og globalt. Gjennom å hjelpe enkeltpersoner, familier og lokalsamfunn kan vi sammen dempe de mest fatale konsekvensene av naturkatastrofer.

Da orkanen Maria traff Puerto Rico i 2017 sviktet kommunikasjonsnettverket som skulle brukes under katastrofer. Fjorårets Call for Code-vinner, Project OWL, utviklet en IoT-løsning som opprettholder kommunikasjon på tross av orkaner og andre naturkatastrofer. Andre eksempler på katastroferelaterte løsninger er blant annet et system som ved hjelp av IBM Watsons bildegjenkjenning kan vurdere hvorvidt en bygning kan reddes eller ikke etter et jordskjelv, og et IoT-system som holder rede på skogbranner. Alle disse prosjektene ble tatt videre og realisert. I dag redder de liv! Les mer om Call for Code-vinnerne fra 2018 her.

Ta utfordringen!

Ta del i det internasjonale Call for Code-fellesskapet og fokuser på en utfordring som er viktig for deg. #AnswertheCall gjennom å utvikle en idè du ønsker å realisere! Fristen for å melde inn ideer går ut 29. juli. Vinnerlaget samt fire semifinalister blir annonsert i oktober, og vinneren får mulighet til å se løsningen bli tatt i bruk i samarbeid med IBM CSR Corps – i tillegg til å motta en pengepremie på 200 000 dollar.

I fjor deltok 100 000 utviklere og designere fra 156 land med sine løsningsbidrag med den hensikt å skape en litt bedre verden.

Er du blant dem i år? Ta utfordringen!

Lars Hovind, Business Development Executive og kontakt for samfunnsansvar.

More Mennesker og mangfold stories

People of IBM: Thea Tofteberg

Thea Tofteberg har siden studiene hatt en spennende reise som har vært preget av fire interesser: teknologi, innovasjon, bærekraft og business. Ikke så unaturlig at hun endte opp i IBM da. I dag jobber hun med salg gjennom business partnere i IBM Automation. Bli bedre kjent med Thea her: Gjennom sosiale medier og podkast viste […]

Continue reading

Inviterer til konkurranse med bærekraftrådgivning i premie

Innovasjon og bruk av ny teknologi hos bedrifter og samfunn skal bidra til at FNs bærekraftsmål nås. I anledning Earth Day ønsker IBM å bidra til grønn omstilling ved å hjelpe bedrifter til å sette ekstra søkelys på hvordan de kan bidra. Ved å delta i vår konkurranse kan du vinne en av tre workshops […]

Continue reading