Innovasjon

Analyse av byers sosiale mylder

Share this post:

Når toget ditt er forsinket eller bilen smeller ned i et stort asfalthull – hva gjør du da? Sannsynligheten er stor for at du deler din frustrasjon med venner og bekjente gjennom sosiale medier. Sjansen for at du plukker opp telefonen for å informere myndighetene om hullets plassering er betydelig mindre.

Dagens digitale innbyggere engasjerer seg på en helt ny måte. Twitter, Facebook og andre sosiale mediekanaler fungerer som en svært aktiv informasjonskilde om hva som fungerer og ikke fungerer.

IBM har utviklet IBM Social Sentiment Index som gir en stemningsrapport om visse temaer i sosiale fora; fra sport til mote, fra film til trafikk. Programvaren som brukes skiller mellom sarkasme og oppriktighet, hvilke kommentarer som er viktige og hva som kan betraktes som lite relevant bakgrunnsstøy. Gjennom denne analysen skaper IBM et sanntidsbilde av hva befolkningen er fornøyd med og hvilke trender som er ”hot”.

I den siste analysen har vi tatt for oss noen europeiske byer og folks tanker om pendling. Sjekk ut denne infografikken om funnene.

Om man vet hvordan man skal tilnærme seg de enorme datamengdene gjennom smart analyse, kan bymyndigheter trekke unik innsikt fra den ”digitale summingen” og skape bedre tjenester for byens innbyggere.

 

More Innovasjon stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading