Kunstig intelligens

Greetings from IBM Norway’s first-ever Director of Innovation!

Share this post:

cognitive-systems-thumb-main-cognitiveInnovasjonsdirektør er en relativt ny titulering i Norge. For meg handler dette om å definere fremtiden NÅ og slippe løs IBM sin nye kultur til alle våre kunder, gamle som nye. Vi må se mulighetene som ligger i teknologien og slutte å gjøre ting vanskelig.

I løpet av mine første fire måneder i IBM har jeg møtt hundrevis av nye kolleger. Det er ingen en overdrivelse når jeg sier at samtlige er begeistret over IBM Watson og hvordan vi i IBM for til enhver tid kommer nærmere en løsning for å kurere kreft. Dette ved å samarbeide og dele vår Watson Analytics-teknologi med sykehus og leger over hele verden. Vi er begeistret for vår nye IBM-kultur som handler om å lytte først, lever raskt og være innovative i alle ledd.

Den 19. november har jeg gleden av å være konferansier for Norges mest engasjerende arrangement, IBM BusinessConnect, på Hotell Scandic Fornebu.

Vi skal ikke endre  forretningen vår, vi gjør den bare bedre, og dette gjør det enklere for deg å møte dine kunders krav.

IBM Watson er vår Big Data-plattform som blant annet har; hjulpet politistyrker rundt om i verden med å identifisere potensielle forbrytelser før de skjer, som har hjulpet leger bekjempe kreft og utvikle nye behandlingsmetoder, og flere spennende løsninger på mange av vår tids største utfordringer.

Men Watson er ikke alene, IBM SoftLayer er vår skyløsning som har hjulpet oss å styrke bedrifters kjærlighet til IT og redefinere hvordan morgendagens IT infrastruktur bør bygges opp; raskere, mer fleksibel og billigere. SoftLayer er mer enn en ny IT-plattform i skyen, det er din forretningsmodell hevet utover sine nåværende grenser.

 

The benefits IBM innovation brings to you will be the theme of BusinessConnect on November 19th.
Bring a colleague and expect to go home late… 

Innovasjonsdirektør IBM Norge

More stories

Tre egenskaper mennesker, virksomheter og roboter trenger for å overleve

Covid-19 har satt mange virksomheter på prøve. Noen bedrifter vil ikke overleve pandemien, mens andre vil komme styrket ut av krisen. Tre viktige egenskaper kan være det som sikrer overlevelse, og robotskipet Mayflower er ekspert på alle tre. Allerede på 1800-tallet lærte vi fra vitenskapsmannen Charles Robert Darwin at verden tilhører den som best tilpasser […]

Continue reading

Kunstig intelligens vs COVID-19

De siste årene er det blitt stadig vanligere å snakke om kunstig intelligens (KI) som en trussel mot menneskelig intelligens. Stephen Hawking, Bill Gates og Elon Musk er blant dem som har reist varselflagg mot utviklingen av KI. Grunnleggeren av Alibaba, Jack Ma, har på sin side lagt vekt på hvor viktig det er for […]

Continue reading

Ekte tillit til kunstig intelligens

Først publisert i Dagens Perspektiv 11. mars 2020. Av: Loek Vredenberg, CTO i IBM Norge og Kjetil Thorvik Brun, Direktør for næringspolitikk og samfunnskontakt i Abelia. Norge trenger kunstig intelligens for å løse et krevende fremtidsbilde. Med strategien på plass blir regjeringens viktigste oppgave nå å både stimulere og styre markedskreftene for å sikre tillit […]

Continue reading