Ruokaekosysteemi vastaa haasteisiin ekosysteemiajattelulla ja digitalisaatiolla

By | 1 minute read | Thu, October 10th 2019

Globaalin ruokaekosysteemin on vastattava kahteen suureen haasteeseen: ilmastonmuutoksen kysymyksiin sekä ruuan riittävyyteen kasvavalle väestölle. Näiden kahden asian yhdistäminen vaatii uutta ajattelua ja koko ruokaekosysteemin  uudistumista tulevina vuosikymmeninä.  

Yaralla ja IBM:llä on yhteinen visio. Yhdistämällä Yaran maatalouden ja kasvinravitsemuksen tietotaitoa ja kokemusta IBM:n huipputeknologiaan rakennamme kattavan alustan maatalouden digitalisointiin. Sen tavoitteena on mittava tuottavuuden lisääminen ja hävikin vähentäminen kestävästi ja vastuullisin keinoin. Kumppanuuden tavoitteena on luoda alkutuotantoon uudenlaisia palveluita.

Suuri muutos antaa paljon mahdollisuuksia. Digitalisaatio ja uudenlainen prosessiajattelu mahdollistavat hypyn  maatalouden tuottavuudessa, kuten on tapahtunut teollisuudessa, sähköisessä kaupankäynnissä ja markkinoinnissa. Tulevaisuudessa esimerkiksi maatalouden tuotantopanoksiin – lannoitteisiin ja kasvinsuojeluaineisiin – liittyvä data on yhä tärkeämmässä roolissa sekä viljelijöille että ruoan tuottajille. Investoinnit jäljitettävyyteen lisäävät edelläkävijäyritysten kilpailukykyä tuottaen samalla lisäarvoa koko toimialalle.

Kehittyneillä markkinoilla ruokateollisuus ja kauppa etsivät mahdollisuuksia erilaistaa tuotteita vastaamaan vaativien kuluttajien uusia tarpeita. Uusi ajattelu näkee koko ruokaketjun erilaistamisen mahdollisuutena: ruoka kuluttajien pöytään voidaan erilaistaa aina alkutuotannosta alkaen, mahdollistaen kuluttajille heidän arvojaan vastaavan kuluttamisen. Tulevaisuuden elintarvikekaupassa uudet tuotekategoriat voisivat pohjautua hiilineutraaliuteen tai vaikkapa tiettyjen maakuntien maataloustuotantoon.

Lue Yaran julkaisema tiedote:

Yara and IBM join forces to transform the future of farming

************

Yara on eräs maailman suurimmista lannoitevalmistajista. Yaralla on yli sadan vuoden kokemus globaalista maataloudesta ja toimii nykyään noin 160 maassa. Suomi on Yaralle erityisen tärkeä maa: yhtiöllä on Suomessa kolme tehdasta; lisäksi Siilinjärvellä on korkealaatuista apatiittia tuottava kaivos. Siilinjärven raaka-aine on mahdollistaa erityisen puhtaan fosforin tuottamisen Yaran lannoitetehtaille ja viljelijöille eri puolilla maailmaa. Suomessa on eräs Yaran tärkeimmistä tutkimusyksiköistä Vihdin Kotkaniemessä.

Mikko Jääskeläinen

Partnership Manager, Yara International

 

Most Popular Articles