Preskoči na glavno vsebino

Novice

Nova programska oprema družbe IBM spreminja digitalno izkušnjo

IBM je predstavil novo programsko opremo, ki direktorjem marketinga in informatike pomaga spremeniti digitalno izkušnjo zaposlenih, strank in navijačev na široki paleti mobilnih naprav. Nova programska oprema združuje moč družbenih omrežij, analitike, mobilnega računalništva in s tem omogoča podjetjem izgradnjo izjemne spletne izkušnje.

Podjetja na ta način dobijo hitrejši vpogled v nakupovalne vzorce in razpoloženje kupcev, kar jim omogoči hitrejše doseganje kupcev in vzpostavljanje odnosa z njimi. Hkrati je IBM objavil zaključek projekta digitalne transformacije, ki ga je izvajal za All England Lawn Tennis Club. Z obiskom spletne strani www.wimbledon.com prek ene od številnih mobilnih naprav, kot so iPhone, iPad, Android in drugi tablični računalniki, lahko teniški navdušenci izmenjujejo informacije in vplivajo na dogajanje in se povežejo s turnirjem, kot da bi bili dejansko na kraju dogajanja in spremljali dvoboje v živo.

Spletna stran vključuje tudi nov spletni televizijski kanal Live@ Wimbledon ter IBM-ovo orodje za analizo dvobojev v realnem času Slam Tracker, kar uporabnikom prinaša najbolj obsežno digitalno izkušnjo. Organizatorji najbolj znanega teniškega turnirja so prepričani, da se bodo milijoni ljubiteljev tenisa z vsega sveta zdaj še lažje vključili v wimbledonsko izkušnjo. Prav doseganje strank je največji izziv za direktorje marketinga po vsem svetu. Na drugi strani pa se direktorji informatike soočajo z izzivom, kako omogočiti dostop do podatkov podjetja na vseh vrstah naprav (recimo v primeru geografsko razpršene delovne sile). Glede na te povečane zahteve je IBM razvil nov programski paket Customer Experience Suite, ki bo tržnikom omogočil upravljanje in integracijo vseh vrst podatkov v spletne strani podjetja in hkrati izdelavo poglobljene analize nakupovalnih vzorcev in razpoloženja kupcev. IBM je predstavil tudi Intranet Experience Suite, ki omogoča združevanje različnih virov podatkov (podatki podjetja, novice, poosebljene vsebine, podatki iz družbenih omrežij in analize), ki zaposlenim olajša pridobivanje in izmenjavo podatkov.

Več: http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38347.wss