Preskoči na glavno vsebino

Novice

Energetski program družbe IBM prihranil 43 milijonov dolarjev in preprečil izpust 175 tisoč ton CO2

IBM je objavil svoje deveto letno poročilo o družbeni odgovornosti. Družbena odgovornost je pomemben del kulture podjetja IBM in je eno od gonil pri sodelovanju s strankami, zaposlenimi, delničarji in skupnostjo.

Letno poročilo o družbeni odgovornosti za leto 2011, ki je dosegljivo na naslovu www.ibm.com/responsibility/2011, je pokazalo, da je zavezanost družbeni in okoljski odgovornosti prinesla številne prednosti: zmanjšala se je poraba energije, ustvarili so model za sekundarno izobraževanje ter s pomočjo tehnologije in ekspertnega znanja pomagali pri rasti malih podjetij. V poročilo je vključena primerjava med družbenimi in filantropskimi projekti, partnerstvi s skupnostmi, okoljskimi napori in politikami ter praksami na področju zaposlovanja glede na pretekla leta.

IBM je v lanskem letu ustvaril dobre rezultate na področju trajnostne rabe energije, energetske učinkovitosti računalniških centrov in okoljske odgovornosti. Podjetje je samo pri stroških za električno energijo prihranilo 43 milijonov dolarjev, kar je 7,4 odstotka skupne porabe podjetja. Prihranjenih 378 tisoč megavatnih ur bi lahko za vse leto pokrilo potrebe 34 tisoč povprečnih ameriških domov. Prihranek je rezultat več kot 2300 projektov na več kot 64 lokacijah po vsem svetu. V IBM-u načrtujejo do konca leta 2012 še bolj zmanjšati porabo in doseči skupni prihranek 1,1 milijona megavatnih ur.

Prihranki električne energije niso edini dosežki IBM na področju družbene odgovornosti. Družba je v letu 2011 povečala donacije v obliki denarja, tehnologije in storitev na 196 milijonov dolarjev ter med drugim izvedla doslej največje vključevanje zaposlenih v lokalne skupnosti v okviru dogodka Cellebration of Service, na katerem je sodelovalo več kot 130 tisoč zaposlenih v 120 državah.

Več: www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/38199.wss