Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM-ova tehnologija za modrejša mesta pomaga New Yorku pri projektu Vodilni v solarni energiji

IBM pomaga mestu New York, ki želi postati vodilno globalno mesto, ko gre za analizo in trajnostni razvoj energetskega trga. New York je v okviru tega svojega cilja sklenil inovativno partnerstvo s podjetjem CUNY Ventures, organizacijo za gospodarski razvoj Mestne univerze v New Yorku (City University of New York).

Cilj teh prizadevanje je pospeševati rabo sončne energije z razvojem zmogljivosti za analizo in razumevanje ključnih dejavnikov trga sončne energije, kar naj bi privedlo do boljše stroškovne učinkovitosti teh sistemov. Z uporabo IBM-ovega orodja Intelligent Operations Center (IOC) za modrejša mesta kot osnovo rešitve bo ta analitični pristop pomagal mestu pri nadzoru in analizi proizvodnje in zmogljivosti sončne energije. Na voljo bo nekakšna virtualna nadzorna soba, ki bo omogočala pregled glavnih kazalnikov. Sodelovanje je del projekta SMART NY (Solar Market Analytics, Roadmapping, and Tracking NY), ki ga delno podpira ameriško ministrstvo za energijo skozi svojo pobudo SunShot, ki si prizadeva do konca desetletja doseči, da bo pridobivanje sončne energije stroškovno primerljivo z izkoriščanjem drugih energetskih virov.

Z uporabo programske opreme IBM IOC bo podjetje CUNY Ventures dostopalo in analiziralo podatke s portala NYC Solar Portal. CUNY Ventures načrtuje, da bo razvilo mesto New York v središče za sončno energijo, ki bo lahko drugim mestom ponudilo model za analizo glavnih kazalnikov zmogljivosti. CUNY Ventures cilja na gradnjo trajnostnega modela, ki bo vključeval dodatne podatke in vključeval analitiko, ki bo mestnim oblastem in načrtovalcem pomagala pri vključevanju drugih oblik obnovljive energije ter omogočala boljše upravljanje mesta, kar bo pripeljalo do večje učinkovitosti na področju oskrbe z vodo, prometa in odziva na nesreče.

Več: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/37973.wss