Preskoči na glavno vsebino

Novice

Spremenjene zahteve potrošnikov vodilni globalne trgovske verige zadovoljujejo s pomočjo programske opreme IBM Smarter Commerce

IBM je v okviru svoje pobude modrejše trgovanje (Smarter Commerce) predstavil novo programsko opremo, ki strankam pomaga pri enostavnejšem iskanju in nakupu izdelkov prek mobilnih naprav in družabnih omrežij.

IBM zlasti izpostavlja novo sodelovanje z vodilnimi maloprodajnimi trgovci pri izkoriščanju hitrih sprememb v današnjem digitalnem trgu, da bi s tem zadostili zahtevam potrošnikov, izboljšali zmogljivosti in nagovorili potrošnike nove digitalne dobe. Raziskava IBM Smarter Consumer Survey je pokazala, da potrošniki iščejo več komunikacije s trgovci skozi njim priljubljene medije in bolj poosebljeno nakupovalno izkušnjo. Potrošniki so s svojimi priljubljenimi trgovci obenem vse bolj pripravljeni deliti informacije, da bi jih seznanili s tem, kako, kje in kdaj naj jih ti nagovarjajo.

Na temelju teh spoznanj je IBM razvil novo programsko opremo z vgrajenimi funkcionalnostmi za mobilne naprave in družabna omrežja. Mobilnim uporabnikom ta zdaj omogoča uporabo izvirnih aplikacij za naprave Android in Apple za e-trgovino, ki izkoriščajo prednosti omenjenih operacijskih sistemov pri zagotavljanju bogatejše nakupovalne izkušnje. S temi aplikacijami lahko maloprodajni trgovci hitro in enostavno razvijejo lastne spletne trgovine za mobilne telefone in tablične računalnike. Vključene so lokacijske marketinške funkcionalnosti, ki omogočajo ciljane tržne aktivnosti glede na to, kje kupec je. Podobno so vključene tudi funkcionalnosti za družabna omrežja (Facebook), ki omogočajo izvajanje tržnih aktivnosti glede na potrošnikovo aktivnost na družabnih omrežjih. Samo v Severni Ameriki uporablja programsko opremo IBM Smarter Commerce kar 14 od 20 največjih maloprodajnih trgovskih verig.

Več o IBM Smarter Commerce najdete na: www.ibm.com/smarterplanet/us/en/smarter_commerce/overview/index.html (US).