Vissza a kezdőlapra

Hírek

Egyszerűbb, letisztultabb számítástechnikát ígér az IBM

A PureSystems bevezetése új irányokat nyit a jövő informatikájában

ARMONK, NEW YORK, 2012. április 13. – Az IBM tegnap bemutatta PureSystems névre keresztelt integrált rendszercsaládját. A vállalat szerint a technológia alapvetően átformálja az informatikáról alkotott elképzeléseinket, és új szakaszt nyithat az egyszerűséget, letisztultságot szem előtt tartó megoldások fejlesztésében. Ez az első termékcsalád, amely beépített szakértelmet tartalmaz, megteremtve a szakértelemmel integrált rendszerek új kategóriáját.

A PureSystems 2 milliárd dollár értékű K+F beruházás eredménye, melyben az elmúlt négy év felvásárlásaiból származó új technológiák is látványosan hasznosultak. A példa nélküli fejlesztés egyszerre integrál minden rendelkezésre álló IT elemet, fizikait és virtuálisat egyaránt. A rendszercsalád új alternatívát kínál napjaink vállalati számítástechnikai modelljével szemben, amely csak komoly erőforrásokkal képes ellátni a gyakran számos, jelentősen eltérő rendszer konfigurálását és karbantartását.
„Az új termékkategória kifejlesztését egyértelműen az alkalmazásközpontúság és az egyszerű használhatóság vezérelte” – mondta Szűcs József, a PureSystems rendszerek regionális kereskedelmi vezetője.

A vállalatok IT költségvetésük 70%-át, néha ennél is többet költenek egyszerű üzemeltetésre és karbantartásra, így az innovációra kevés szabad forrásuk marad. Az IBM közelmúltban készített tanulmánya szerint a vállalati IT-projektek kétharmada túllépi a költségvetési keretet és a kitűzött határidőket; öt informatikai osztály közül pedig csak egy engedheti meg magának, hogy büdzséje legnagyobb részét innovációra fordítsa.

A PureSystems termékcsalád három jelentős újítással ad választ a fenti problémákra. Segítségével a vállalatok a radikálisan csökkenthetik az információtechnológia kezeléséhez kapcsolódó költségeket és a számos erőforrást lekötő komplexitást.

„Az új, scale-in rendszertervezésnek és a beépített szakértelemnek köszönhetően a PureSystems jelentős mérföldkő a számítástechnika fejlődésében” – jelentette ki Steve Mills, az IBM szoftverekért és rendszerekért felelős rangidős alelnöke és igazgatósági tagja. „Rengeteg olyan vállalatot ismerünk, melynek a hagyományos adatközpontokra fordított növekvő kiadások és az állandó szakemberszükséglet mellett nem maradnak erőforrásai az innovációra. A hardver és szoftver közötti kapcsolat megerősítésével és az egyedülálló, beépített szoftveres szakértelemmel a PureSystems termékek segítenek ügyfeleinknek, hogy időt és pénzt szabadítsanak fel céljaik megvalósítására.

Háttéranyag

A „Scale-In” rendszertervezés új távlatokat nyit az informatikában

A PureSystems „Scale-In” rendszertervezése integrálja és optimalizálja az összes, ismert adatközpontban használt kulcsfontosságú elemet – rendszerek hálózati kapcsolatai, tárolás, számítás, felügyelet stb. –, és mellette pontos felügyeleti rendszert biztosít. A végeredmény egy olyan rendszer, amely könnyen konfigurálható, karbantartása és frissítése jelentősen olcsóbb. A PureSystems üzembe helyezése – a kicsomagolástól a rendszer használatbavételéig – nem több mint a mai technológiák esetében szükséges idő egyharmada. A PureSystems egyszerűsített felügyeleti technológiája megfelezi a rendszerfelügyeletre fordítandó időt és kiadásokat, miközben megszünteti a nem tervezett rendszerleállások 98%-át.

A PureSystems automatikusan és gyakorlatilag azonnal skálázza a számítási erőforrásokat, a hálózatot és a tárolást. Minden PureSystems rendszer több ezer virtuális gépre osztható fel – a sűrűség a korábbi rendszerek kétszerese –, akár 70%-kal csökkentve a licencköltségeket. A rendszer automatizált és nagymértékben virtualizált tárolási rétege 98%-kal gyorsabban bocsátható rendelkezésre, és 45%-os költségmegtakarítást nyújt.

A szakértelem esszenciája: az IBM és partnereinek tudása egy termékbe csomagolva

A PureSystems lelkét a „szakértői minták” nevű új szoftveres képesség adja, amely lehetővé teszi az üzemeltetési szaktudás közvetlen beépítését a rendszerekbe. Ez az egyedülállóan újszerű megközelítés újra felhasználható, letölthető csomagokká alakítja a műszaki szaktudást. A minták három kategóriában érhetőek el:

A számítási felhő használatára kész rendszerek

A PureSystems – az IBM példa nélküli innovációjával – minden olyan műszaki összetevőt integrál, amely egy privátfelhő-rendszer villámgyors felépítéséhez szükséges. A PureSystems virtualizált kiszolgálóinak, tárolási és hálózati megoldásainak kombinálásával a felhőfelügyeleti szoftverekkel az IT-szervezetek azonnal használatba vehető „előre csomagolt felhőrendszerhez” jutnak, amely a későbbiekben bővíthető privát felhő környezetet is kínál. A PureSystems felhője beépített biztonsági megoldásokat tartalmaz, és nem található benne önálló hibaforrás.

A felhő használatának jelentős felgyorsítására az IBM beépített önkiszolgáló és rendszerbeállítási felületet épített a PureSystems termékekbe. Az önkiszolgáló funkció segítségével az alkalmazásfejlesztők úgy konfigurálhatnak felhőkörnyezetbeli alkalmazást, hogy nincs szükség hozzá az IT-osztály támogatására. A PureSystems érzékeli a futó alkalmazások és szolgáltatások igényeit, és reagál rájuk: eldönti, hogyan lehet úgy elosztani az IT-erőforrásokat, hogy a hatékonyság, a teljesítmény és az ellenőrzés maximális legyen.

A PureSystems ugyanazokat az alapvető technológiákat és szoftvereket integrálja, amelyeket az IBM SmartCloud Services szolgáltatásában is használnak. Az alkalmazásfejlesztők, a közös képességek és felületek megosztása mellett, az IBM SmartCloud Services-t használva hozhatnak létre és tesztelhetnek új alkalmazásokat.