Systems

Nooit meer ‘nee’ verkopen met SAP S/4HANA

Share this post:

Halverwege dit decennium stopt SAP met de support van SAP ECC. Voor die tijd kunnen retailers in hun eigen tempo migreren naar het nieuwe SAP ERP-systeem S/4HANA. Behalve het aflopen van support zijn er meer redenen om tijdig over te stappen. Zo biedt S/4HANA onder andere real-time inzicht in de voorraden en is het te gebruiken op tablets, smartphones en PDA’s. IBM kan de migratie naar S/4HANA stroomlijnen met zijn BLUEFIELD Transformation-methode.

S/4HANA is de opvolger van het ERP-pakket SAP ECC. De nieuwe versie van de SAP ERP-software maakt gebruik van een eigen in-memory platform. Daardoor kunnen grote datahoeveelheden veel sneller verwerkt worden dan in ECC. Een ander verschil tussen de oude en nieuwe SAP-suites, is de gebruikersinterface SAP Fiori. Deze is gebruiksvriendelijker, wat prettiger werkt en de productiviteit van gebruikers stimuleert. Aan de andere kant is SAP Fiori prima geschikt voor mobiele toepassingen. Ontwikkelaars kunnen op basis van SAP Fiori applicaties bouwen voor bijvoorbeeld PDA’s en tablets.

Real-time inzicht
Alles wat langs de kassa gaat, wordt meteen verwerkt in S/4HANA. Dat betekent dat retailers en hun logistieke partners beschikken over real-time verkoopdata en à la minute inzicht hebben in de actuele winkelvoorraden. Dat is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van SAP ECC, waarmee retailers pas de volgende ochtend weten wat er verkocht is en deze informatie in rapportages kunnen gieten… die wellicht op het moment dat ze het levenslicht zien alweer achterhaald zijn.

Geen lege vakken
Retailers die met SAP ECC of S/4HANA werken, combineren dit ERP-systeem vaak met SAP Forecasting & Replenishment (F&R). Deze module analyseert de verkoopdata in combinatie met externe gegevens, zoals de weersvoorspelling en bezoekersaantallen van voorgaande jaren en weekenden. Daardoor kunnen retailers bijvoorbeeld nauwkeurig voorspellen welke artikelen ze in welke hoeveelheden in december in de schappen en het magazijn moeten hebben liggen. Zo gaan de voorraadkosten omlaag en hoeven winkeliers nooit meer ‘nee’ te verkopen.

Mobiel bruikbaar
SAP ECC staat bekend om zijn vele tabbladen, buttons en pagina’s. De nieuwe Fiori-gebruikersinterface heeft een overzichtelijkere structuur en prettigere look-and-feel. Dat maakt S/4HANA gebruiksvriendelijker en beter afgestemd op de gebruikerswensen. Doordat de interface geschikt is voor mobiele apparaten, kunnen retailers hun ERP-systeem voortaan ook beschikbaar maken voor personeel op de winkelvloer. Met een PDA of tablet kunnen ze bijvoorbeeld artikelen inscannen en zo direct zien wat de voorraad is en eventueel nieuwe producten bestellen. Met S/4HANA kan dat gedurende de hele dag, dus retailers hoeven niet aan het einde van de dag pas de balans op te maken en eventuele bestellingen te plaatsen. Het resultaat? Tijdswinst, snellere levering en geen lege schappen.

Vanwege de complexiteit en de duur kijken veel retailers op tegen de migratie naar S/4HANA. Onnodig, want IBM heeft beproefde methodes om de overstap te stroomlijnen. In de eerste plaats werkt IBM met de zogenaamde ‘core model retail company’; een retailspecifieke basis voor S/4HANA. Met dit voorgeconfigureerde model legt IBM het fundament voor een snellere maatwerkimplementatie. Daarnaast kunnen retailers hun migratie stroomlijnen met IBM S/4HANA BLUEFIELD™ Transformation. Deze methodiek resulteert in een 75 procent snellere adoptie en implementatie van S/4HANA.

Jouw migratie stroomlijnen met IBM S/4HANA BLUEFIELD? Neem contact op met Kareen Owusu (Kareen.Owusu@ibm.com), IBM Consumer & Retail industrie.

Voor meer inzichten rond IBM in de Consumer  & Retail industrie, bezoek onze website.

 

SAP Project Manager & Senior Managing Consultant at IBM

More Systems stories

Inzicht in investering leidt tot betere beslissingen

Al meer dan 60 jaar adviseert Plant Location International (PLI) van IBM organisaties over de optimale vestigingslocaties. Zo is PLI het centre of competence voor bedrijven uit alle sectoren die zich willen vestigen, uitbreiden of consolideren en optimiseren. PLI volgt de trends in die beslissingen en brengt die samen in het jaarlijkse rapport Global Location […]

Continue reading

Vijf vragen over AI aan Mike Haydock: “Nog nooit technologie gezien die zo menselijk was”

Wat hebben (retail)organisaties aan Artifical Intelligence (AI), waarom moeten ze daar nu mee aan de slag en wat kunnen we de komende jaren van deze technologie verwachten? Mike Haydock, IBM Fellow en Chief Scientist, geeft zijn visie op AI & machine learning aan de hand van een handvol vragen. AI en Machine Learning (ML) hebben […]

Continue reading

Mensgerichte Innovatie binnen de overheid

Innoveren met impact De veranderingen in de wereld van vandaag zijn ongekend; het is nog nooit zo uitdagend geweest om bij te blijven. Er komen constant nieuwe technologieën en bedrijven op de markt met enorme impact op onze maatschappij. Burger en medewerker verwachten van de overheid dezelfde moeiteloze, gepersonaliseerde ervaringen die ze krijgen van de […]

Continue reading