SAP S/4HANA – mahdollista liiketoimintasi kehittäminen

S/4HANA herättää markkinoilla paljon kiinnostusta ja luo asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseksi. Asiat pitää kuitenkin tehdä oikein, jotta tulos olisi onnistunut.

By | 2 minute read | Wed, February 19th 2020

Uuden sukupolven ERP:n, S/4HANA:n, käyttöönotto on yksi keino muuttaa liiketoimintaa perusteellisesti ja tehostaa digitalisaatiota. Lukuisat suuret organisaatiot ympäri maailmaa ovat jo hankkineet SAP ERP -järjestelmän tai harkitsevat sen hankkimista toimintansa selkärangaksi digitaalisella aikakaudella. S/4HANA voidaan toteuttaa pilviratkaisuna, perinteisenä ns. on-prem ratkaisuna tai hybridiratkaisuna.

Asiat pitää tehdä oikein

IBM on toiminut SAP:n yhteistyökumppanina sen perustamisesta asti ja yhteisiä onnistuneita S/4HANA-projekteja on jo kertynyt yli sata kappaletta. SAP S/4HANA -ratkaisun käyttöönotto vaatii perusteellisia muutoksia, jotka on valmisteltava huolellisesti. IBM on kehittänyt mallin ja apuvälineen nimeltä HANA Impact Assessment. Sillä voidaan järjestelmällisesti tutkia ja analysoida nykyiset liiketoiminta- ja järjestelmäratkaisut kehittyneiden työkalujen ja menetelmien avulla. Asiakkaan nykyisten ratkaisujen analysoinnin lisäksi IBM:n arviointiraporttia voidaan käyttää myös S/4HANA toteutuksen yleissuunnitelmana. Sitä voi käyttää myös perustana organisaatiota ja taloutta koskevalle päätöksenteolle, kun määritetään uusia toimintatapoja ja halutaan kehittää asiakkaan liiketoimintamalleja

IBM tarjoaa maksuttomia ”Making your S/4HANA – move a part of turning your company into a Cognitive Enterprise”-webinaareja, joissa pohjoismaiset asiantuntijamme puhuvat seuraavista aiheista:

  1. Overview
  2. Impact – Industry Solutions
  3. IBM Rapid move

S/4HANA herättää markkinoilla paljon kiinnostusta ja luo asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseksi. Asiat pitää kuitenkin tehdä oikein, jotta tulos olisi onnistunut. Olemme määrittäneet kokemustemme pohjalta viisi tärkeää osa-aluetta, joihin on syytä kiinnittää huomiota toteutuskumppanin valinnassa ja projektin suunnittelussa.

  1. Hyvä työkalupakki Jotta projektin suunnittelu varmasti etenee ja pysyy budjetissa, on tärkeää valita yhteistyökumppani, jolla on oikea työkalupakki. Hyvät menetelmät ja dokumentoitu kokemus pitkältä ajalta ovat edellytyksiä sille, että projekti varmasti valmistuu suunnitellusti.
  2. Liiketoiminnan tuntemus SAP S/4HANA koskettaa modernin organisaation useimpia osa-alueita. Liiketoiminnan tuntemus on ehdoton edellytys koko potentiaalin hyödyntämiselle sekä ratkaisun arvon välittämiselle eri käyttäjäryhmille.
  3. Hyvä yleiskuva IT-ympäristöstä, integraatioista ja IT-infrastruktuurista SAP S/4HANA tukee paikallista toteutusta, puhtaita pilviratkaisuja ja hybridiympäristöjä. Valitse käyttömuoto niin, että otat nykyisten tarpeiden lisäksi huomioon myös malliin perustuvat tulevaisuuden mahdollisuudet.
  4. Pyydä asiakasreferenssejä Useilla järjestelmäintegraattoreilla on laaja kokemus SAP-toiminnanohjausjärjestelmästä, mutta vain harvalla on käytännön kokemusta S/4HANA-versiosta. Jos mahdollista, valitse yhteistyökumppani, jolla on kokemusta myös projektien toteuttamisesta vastaavissa organisaatioissa.
  5. Laaja palveluvalikoima Kun järjestelmiä siirretään ympäristöstä toiseen, voidaan tarvita tukea myös muissa kuin puhtaasti teknisissä asioissa. Esimerkkinä testauksessa, prosessien uudelleenjärjestelyssä tai ylipäätään riskien hallinnassa. IBM tarjoaa näihin haasteisiin edistykselliset ratkaisut, jotka perustuvat automatisointiin, kognitiivisen päätöksenteon tukeen ja tekoälyyn.

SAP S/4HANA Pohjoismaissa

Pohjoismaissa IBM on ollut mukana toteuttamassa suurimpia S/4HANA-implementointiprojekteja mm. terveydenhoitoalalla sekä teollisuus- ja energiatoimialoilla. Näissä  projekteissa IBM on pystynyt hyödyntämään laaja-alaista toimialaosaamistaan sekä kansainvälistä kokemustaan, jota sille on kertynyt niin SAP-ratkaisujen käyttöönotosta kuin  digitaalisista transformaatiohankkeista.

IBM:n myyntijohtajana pohjoismaissa toimiva Heli Laitila mainitsee  esimerkin energiatoimialalta: ”Vivo Energy on yksi asiakkaistamme, jolle toteutimme S/4HANA:n alusta lähtien. Teimme Vivolle globaalin toimintamallin, joka käynnistyi toimintastrategian suunnittelusta. Operatiiviset prosessit ja muutoshallinta kuuluivat projektin laajuuteen. Kehitimme myös hallintaprosesseja. Automatisoimme esimerkiksi masterdataan, kuten toimittajatiedon ja asiakastiedon hallintaan liittyviä työnkulkuja”, Laitila taustoittaa.

Mietitkö S/4HANA-ratkaisua ja sitä, mitä onnistunut toteutusprojekti edellyttää? Voit olla suoraan yhteydessä allekirjoittaneeseen:

Nina Rautelin
Practice Partner, Next Gen Enterprise Applications
+358407292989
nina.rautelin@fi.ibm.com

Lisää IBM:n SAP S/4HANA -palveluista voit lukea täältä

[autopilot_shortcode]