Ethän rakenna omaa pilvistrategiaasi pilvilinnan päälle?

By | 1 minute read | Wed, August 21st 2019

Viime vuosina IT-alalla on lähes jokaisen konsultin ja myyjän suusta kuultu nämä sanat: “The cloud is the answer to all your problems”. Toki joku irvileuka on myös vääntänyt sanonnan uuteen muotoon: “The cloud is the problem to all your answers”.

Pilvimatka on kuitenkin lähes jokaisella organisaatiolla joko jo käynnissä tai edessä. Pilvimatkalla tarkoitan sitä, kuinka aidosti pystytään siirtymään legacy -ratkaisuista moderneihin pilviarkkitehtuureihin. Ja niin hienoa kuin onkin hehkuttaa start-up-hypessä uusien yritysten innovaatioita ja läpimurtoja, niin perinteisten yritysten pilvimatka on mielestäni yhtä nautinnollista seurattavaa.

Luin hiljattain uudelleen IDC:n* vuoden 2019 ennusteita ja ohjeita teknologiaostajille. Sieltä haluaisin erityisesti mainita kaksi omaa osaamistani lähellä olevaa, muutoksen ajureiksi identifioitua liiketoiminnan vaatimusta: olemassa olevan datan hyödyntäminen sekä AI:n kanssa elämään oppiminen. Tulevaisuuteen katsovan IT-johtajan tulee ymmärtää, miten digitaalinen transformaatio vaikuttaa hänen liiketoimintaansa. Samoin on ymmärrettävä, mitkä investoinnit infrastruktuuriin tukevat parhaiten yrityksen valittua pilvistrategiaa. Näissä keskusteluissa tuon mielelläni oman osaamiseni asiakkaiden käyttöön.

Yksi asiakasesimerkki onnistuneesta tiedonhallinnan ratkaisun toteuttajasta on Crosskey. Crosskey toimii pankkialalla IT-palveluntarjoajana, ja yritys on ollut eturintamassa modernisoimassa infra-arkkitehtuuria joustavaksi pilvipohjaiseksi ratkaisuksi. Tämä mahdollistaa huomattavan ketteryyden ylemmille kerroksille, ja Crosskeyn asiakkaille onkin erittäin tärkeää, että uudet teknologiat ovat nopeasti käytettävissä ja sen avulla pystytään rakentamaan kilpailuetua suorituskyvyn, joustavuuden ja luotettavuuden avulla.

Crosskeyn teknologiaratkaisussa saavutettiin muun muassa seuraavat hyödyt:

  • 400% parempi suorituskyky, joka pienensi huomattavasti palveluiden vasteaikaa
  • 99% nopeammat varmuuskopioinnit
  • Uusien palveluiden ja liiketoimintamahdollisuuksien helppo tuottaminen asiakkaille

Riippumatta siitä, missä vaiheessa yrityksenne pilvimatka on, muiden yritysten esimerkeistä on hyvä inspiroitua ja verkostoitua muiden alan osaajien kanssa. Tule mukaan IBM:n vuoden suurimpaan asiakastilaisuuteen Think Summitiin Messukeskukseen 29.10.2019. Asiakkaamme Crosskey on myös mukana tilaisuudessa Cloud & Infrastructure -kampuksen lavalla omalla puheenvuorollaan.

Myös minä ja tiimini olemme tavattavissa koko päivän ja keskustelemme mielellämme kanssanne teidän pilvimatkanne toiveista ja haasteista.

Ratkaisumme on testattu liike-elämän ääriolosuhteissa. Tule mukaan!

*IDC FutureScape: Worldwide Enterprise Infrastructure 2019 Predictions

Linkkejä aiheeseen liittyen:

Think Summit 29.10.2019 Messukeskuksessa: www.ibm.com/fi-en/events/think-summit/

Crosskeyn IBM asiakastarina: www.ibm.com/case-studies/crosskey-systems-hardware-power-systems-ibm-i

Luo joustava ja luotettava IBM Cloud Infrastruktuuri yrityksellesi: www.ibm.com/se-en/it-infrastructure/solutions/hybrid-cloud

Most Popular Articles