Preskoči na glavno vsebino

Novice

IBM v družabni posel prinaša moč analitike

IBM je predstavil novo programsko opremo in storitve, ki prinašajo vse bolj družabno spretni delovni sili obširne omrežne funkcionalnosti. Organizacije bodo tako lahko uporabile analitiko pri ocenjevanju svojih družabnih pobud, kar jim bo omogočilo pridobivanje vpogleda v trenutno mnenje in naklonjenost v družabnih omrežjih v trenutnem času, s čimer bodo lahko ciljno izvajale aktivnosti.

IBM je tako objavil novo storitev v računalniškem oblaku in novo generacijo svoje platforme za družabno omrežje IBM Connections. Nova programska oprema na osnovi storitev IBM Smart Cloud vključuje napredne analitične funkcionalnosti, nadzorovanje podatkov v realnem času ter hitrejša omrežja za sodelovanje tako znotraj kot tudi zunaj organizacije.

Organizacije bodo zdaj lahko integrirale in analizirale velikanske količine podatkov, ki jih ustvarjajo ljudje, naprave in tipala ter tako enostavneje uskladile te vpoglede s svojimi poslovnimi procesi in sprejemale primernejše poslovne odločitve. S pridobivanjem globljega vpogleda v potrošniške in tržne trende ter mišljenje zaposlenih bodo podjetja odkrila kritične vzorce, kar bo omogočilo ne samo hitro odzivanje na spremembe na trgih, ampak tudi napovedovanje učinkov bodočih aktivnosti.

Naraščajoča priljubljenost družabnih omrežij vpliva na podjetja in nova generacija zaposlenih na delovnem mestu pričakujeta več aplikacij, ki se povezujejo z družabnimi omrežji. Po napovedih družbe Forrester Ressearch se bo trg družabnih poslovnih aplikacij do leta 2016 povečal za 61 odstotkov, ko bo vreden predvidoma 6,4 milijarde dolarjev. Obenem organizacije privzemajo družabne funkcionalnosti in jih vključujejo v skoraj vse poslovne procese, pri tem pa pogrešajo orodja za pridobivanje vpogleda v velikanski tok podatkov in izkoriščanje teh informacij. IBM naslavlja te potrebe z novostmi, kot so nova programska oprema za družabno analitiko IBM Connection, ki integrira wikije, bloge, aktivnosti, elektronska sporočila; nova programska oprema za integracijo funkcionalnosti družabnih omrežij z orodji za upravljanje vsebin (IBM Connections Enterprise Content Edition), kar omogoča boljše povezovanje ljudi z informacijami; nova storitev v oblaku IBM SmartCloud for Social Business, ki poenostavlja dostop do poslovne izmenjave datotek, družabnih omrežij, skupnosti, spletnih sestankov, trenutnega sporočanja, elektronske pošte in koledarjev; ter nova programska oprema za sporočanje in sodelovanje (IBM Lotus Notes in Domino, Social Edition), ki prinaša moč vdelanih izkušenj na splet in mobilne naprave ter tako omogoča enotno vstopno točko za vse poslovne procese.

Več o moči analitike si preberite na: http://www.ibm.com/press/us/en/pressrelease/36525.wss (US)